Една трета от учителите готови да напуснат заради сертификатите

16:11, 23 окт 21 25 2119 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Общо 86% от учителите не одобряват въвеждането на зелен сертификат в образователната система, а близо 35% са готови са напуснат, ако това се случи. Това се казва в открито писмо до здравния министър Стойчо Кацаров от синдикат „Образование“ на КТ „Подкрепа“.

В него се посочва, че едва 12% от педагозите са готови да го ползват, „както вече са принудени хиляди българи“. Синдикатът предупреждава, че въвеждането на зелен сертификат ще блокира образователната система, ще доведе до отлив на учители и ще създаде „брутални трудности на българските родители“. „Нека диалогът, а не политическия диктат да бъде водещ при Вашите следващи решения и заповеди“, изтъкват те в писмото.

Сертификатът европейски, изпълнението българско...

Председателят на синдиката д-р Юлиян Петров посочва, че профсъюзните структури запазват готовност да реагират на зеления сертификат с всички възможни средства, включващи протести и стачка при липса на диалог в тази трудна ситуация, предаде „Медиапул“.

Служебното правителството в момента обсмия дали да задължи служителите на гише в държавната и местната власт да ходят на работа срещу показване на зелен сертификат. Подобна мярка се обмисля и за образователната система.

Пълен локдаун, ако мерките не дадат резултат до 10-15 дни

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама