Топ 5 новини от седмицата

09:30, 24 окт 21 25 1750 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Екипът на Topnovini.bg подбра петте най-четени новини от седмицата:

1. Алек Болдуин уби жена и рани мъж с пистолет от реквизита

Трагичен инцидент в света на киното. Американският актьор Алек Болдуин е произвел изстрел с пистолет от реквизита на снимачна площадка на филм, при което е прострелял смъртоносно 42-годишната Халина Хътчинс - оператор, и е ранил режисьора Джоел Соуза, който е на 48 години. Инцидентът е станал по време на работа по независимата продукция в Санта Фе - столицата на щата Ню Мексико. По-късно стана ясно, че оръжието е било дадено на актьора от асистент-режисьор с уверението, че е безопасно.

2. Първият случай на Лаура Кьовеши доведе до обиск и арест в България

Първият сигнал, подаден до европейската прокуратура доведе до операция, при която са извършени обиски, арести и изземвания на стойност над 13 млн. евро в Германия, Италия и България. Десет души са арестувани по подозрение за създаване на престъпна организация и укриване на данъци. Основните заподозрени са използвали така наречената схема ДДС въртележка за многократни препродажби на автомобили в различни страни от ЕС. Разследващите смятат, че те са подавали фалшиви декларации, че са платили данъци върху продажбите, които след това са им били възстановени от държавата.

3. Владимир Каролев си отиде

Финансистът и запален планинар Владимир Каролев си отиде след близо шест месеца в кома. Той издъхна на 60 години, след като претърпя инцидент при ски спускане в Пирин на 8 май. Тогава бе обявен за издирване, а след спасителна акция бе открит от планинските спасители в безпомощно състояние, с множество тежки травми. 

4. Нови мерки: Всички дейности на закрито само срещу зелен сертификат

Властите въведоха изискване за зелен сертификат (завършен цикъл на ваксинация, преболедуване на COVID-19 или отрицателен PCR тест до 72 часа или антигенен тест до 48 часа) за кина, театри, циркови представления, концерти, фитнес центрове, магазини тип мол и магазини над 300 кв. м., хотелите, басейните, ресторантите, както и за спортните мероприятия на открито и закрито. Мярката не се прилага за хранителни магазини, банки, аптеки и градския транспорт.

5. Партии с призиви за оставката на Кацаров

След обявяването на мярката със зеления сертификат заваляха и политическите реакции. Пет партии - БСП, ВМРО, „Възраждане“, „Атака“ и ГЕРБ, поискаха оставката на служебния здравен министър Стойчо Кацаров. Политици се заканиха, че ще обжалват заповедта на министъра и в съда. На този етап обаче рокади в служебния кабинет преди изборите не се очакват. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама