Слънчево, но ветровито

07:00, 25 окт 21 25 1462 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Ще бъде предимно слънчево, но в сутрешните часове на места в низините и котловините ще има мъгла. Вятърът от изток-североизток ще се усили до умерен и по-късно през деня на крайните източни райони ще се образува ниска облачност. Максималните температури ще бъдат между 9° и 14°, в София около 10°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, но по-късно през деня ще се образува ниска облачност. Вятърът от изток-североизток ще се усили до умерен. Максималните температури ще са 12°-13°. Температурата на морската вода е 15°-17°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен до силен изток-югоизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра - около 0°.

И във вторник сутринта ще е студено с минимални температури между минус 2° и 3°. По Черноморието и в югоизточните райони, където ще има значителна ниска облачност - до 6°-8°. Дневните температури ще са между 10° и 15°. Над планинските райони в Западна и Централна България ще преобладава слънчево време, но в нощните часове и сутрин на места в низините и котловините там ще бъде мъгливо. Вятърът ще е слаб до умерен, в сряда в по-голямата част от страната временно ще стихне. Сутрешните температури ще са без особена промяна, а дневните в районите с по-дълго задържащи се мъгли и ниска облачност ще остават под 10°, сочи прогнозата на НИМХ. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама