Големите кавички

10:45, 26 окт 21 / Големите кавички 25 2939 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Когато ме изберете на 14-ти ноември, точно на 15-ти ноември се качвам на самолета, знам къде да отида, визата ми е готова…Ще отида да върна откраднатите пари. Те стоят с имена, с банкови сметки, с офшорни истории, за които цяла България знае. А къде стоят - на бюрото на Байдън. Писмо съм написала още вчера, утре ще бъде изпратено”. Това заяви поп-фолк певицата Луна Йорданова, която участва в президентската надпревара. 

Ето какво гласи и писмото:

Скъпи приятелю, Байдън, Джо, днес на 24-ти октомври по национална телевизия имаше дебат за кандидат-президенти на Република България, в който аз бях поканена за участие. Когато прочетох първа точка от моята програма: „Лустрация в политическите и обществени организации. Незабавно отстраняване на всички бивши комунисти и служители на държавна сигурност и техните доносници от заеманите длъжности. Съд и затвор за виновниците, които направиха България най-бедната и най-корумпирана държава в Европа“ - мен ме изгониха, бях нападната и щяха да ме удушат в студиото. Бях изгонена от национална телевизия. Само ние в България, скъпи Джо, не сме приели закон за лустрация от всички бивши социалистически страни. Дори Украйна, която не е член на ЕС, прие закон за лустрация. 77 години комунистите грабят от българския народ. Всички средства дадени на България от ЕС и Америка са откраднати от комунистическата върхушка (...) Ние сме на прага на физическо изчезване, скъпи ми Джо! Искам помощ от Вас – да прекратим комунистическия грабеж и да тръгнем по демократичен път на развитие”.

Ако трябва ще спя пред Белия дом и ще върна откраднатите пари на българския измъчен народ”, закани се Луна.

Купуването и продаването на гласове са престъпления! 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама