Радев и Борисов в словесен сблъсък за ваксините

15:07, 26 окт 21 / Избори 2в1 25 1769 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Румен Радев и Бойко Борисов влязоха в словесен сблъсък във връзка с новите мерки, наложени от служебното правителство, които не позволяват на хората без зелен сертификат да посещават затворени обществени места. Тонът между двамата се изостря все повече с наближаването на изборите на 14 ноември.

Борисов отправи остри критики срещу мерките. „Да кажат какво искат от нас. Каквото кажат, ще направим, а не да мрънкат от сутрин до вечер и да дават пример с Москва. Месеци наред давахме личен пример с ваксинацията. Мен ме е страх от инжекции, но се правих на смел. Виждам, че сега узряха за това и сега всички заговориха за ваксини. Хайде по темата ваксиниране да се обединим“, посочи той. По думите му, ако управляваше ГЕРБ, над 70% от населението са щели вече да бъдат ваксинирани. „С добро, със зло, щяхме да сме спасили народа, младежта да е на училище и всички да си живеят живота“.

МЗ: България не прилага ваксини с изтекъл срок на годност

Бойко Борисов коментира и обвиненията, които отправи вчера в телевизионно интервю вътрешният министър Бойко Рашков, че ГЕРБ купуват гласове за предстоящите избори. „Това е предизборен пиар на Радев. Когато усети, че си отива, вади този човек. На миналите избори пак го извади“, каза Борисов.

Крайно време е Борисов да отговори защо саботира ваксинационния процес с лъжливи и манипулативни изказвания. Това е недопустимо, като изказванията за изтеклия срок на годност“, заяви от своя страна Румен Радев.

Пълен „локдаун“ е алтернативата, ако не се спазват мерките“, посочи той и даде пример с Латвия, където има вечерен час и работят само обектите от първа необходимост. „Това се опитват да избегнат държавните институции, да се избегне този момент, който ще е с огромни щети – за социалния, икономическия и културния живот. Изходът е ваксинация“, посочи президентът, цитиран от bTV.

Пълен локдаун, ако мерките не дадат резултат до 10-15 дни

Според него мерките не са закъснели и правителството работи по предварително изготвения план. По думите на президента само със спазване на противоепидемините мерки може да се преодолее тази COVID вълна.

Казус възникна и между Радев и ЦИК, след като представители на Комисията отклониха поканата за среща, отправена от администрацията на президента, по повод влиянието на COVID-кризата върху подготовката на изборите. Мотивът им е, че подобна среща не бива да се провежда на „Дондуков“ 2. Румен Радев подчерта, че е готов за диалог с тях.

 

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама