Броят на бежанците в света достигна невиждан рекорд

09:45, 28 окт 21 / Свят 25 1689 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Броят на мигрантите, които търсят по-добър живот, достигна световен рекорд - 48 милиона души са бежанците, напуснали страните си заради различни видове конфликти. Това заяви специалният докладчик на ООН за вътрешно разселените лица Сесила Хименес-Дамари по време на изказване в Третия комитет на Общото събрание на световната организация.

Миграционният натиск: Отпускат милиони за армията и оградата

По думите ѝ това е най-високият брой бежанци регистриран някога„Във все по-сложната среда на въоръжени конфликти и широко разпространеното насилие става все по-трудно да се гарантира спазването на международното хуманитарно право и това за правата на човека“, отбелязва Сесила Хименес-Дамари. Тя подчерта и че свободата на движение и на избор на местожителство са права, защитени от международното право за правата на човека.

Военните стават строители: Ще ремонтират оградата по границата

Дамари прогнозира, че заради промени в климата все повече хора ще напускат домовете си в търсене на прехрана. Според нея засиленият мигрантски поток ще е следващата пандемия, пред която ще се изправят страните в света, пише БГНЕС. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама