Остава слънчево, но хладно

07:00, 29 окт 21 25 1510 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Времето ще бъде слънчево. Преди обяд на места ще има мъгла или ниска облачност, в източните райони ще се задържат и в следобедните часове. Ще духа слаб до умерен изток-североизточен вятър. Минималните температури ще са предимно между минус 1° и 4°, по-високи по Черноморието - до 8°-10°, а максималните – между 11° и 16°.

По северното Черноморие облачността временно ще намалява до предимно слънчево. По южното крайбрежие ще се задържи облачно, на отделни места ще преръмява. Ще духа слаб до умерен изток-североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 14°-16°. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще бъде 2-3  бала.

Над планините ще бъде слънчево. Ще духа умерен изток-югоизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 10°, на 2000 метра - около 5°.

През почивните дни ще продължи да духа слаб, в Източна България до умерен вятър от изток-североизток, който в нощните часове в много райони ще стихва. Сутрин на много места в равнинната част от страната ще се образува мъгла или ниска облачност, която ще се задържа по-дълго в сравнение с предишните дни и на отделни места, главно в Източна България ще превалява съвсем слаб дъжд. Преобладаващите максимални температури ще са между 11° и 16°, а минималните - в западната половина от страната ще са близки до нулата, на изток ще са до 8°-10°. Над планините и планинските райони в Западна България ще бъде слънчево и сравнително топло, показва прогнозата на НИМХ. 

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама