Български военен е открит мъртъв в база в Сараево

17:40, 29 окт 21 25 2076 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Български военен е открит мъртъв в босненската столица Сараево, съобщиха от Министерството на отбраната. Той е от състава на българския военен контингент, участващ в операцията на Европейския съюз „Алтеа“. 

От военното министерство посочват, че военнослужещият е открит мъртъв с огнестрелна рана. Тялото е намерено днес в 9.20 ч. българско време в база „Бутмир“ в град Сараево. Пристигналият медицински екип от базата е констатирал смъртта му. Уведомени са органите на Военната полиция от състава на операцията, които са предприели незабавни действия по разследване на инцидента. 

Създадена е организация за транспортирането на тялото на военнослужещия до Република България със самолет от състава на ВВС.

Ръководството на Министерството на отбраната изказа искрени съболезнования на семейството на загиналия български военнослужещ.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама