Кога Путин може да дойде в България?

17:38, 30 окт 21 25 1346 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Ревизията на отношенията между България и Русия може да започне тогава, когато България е политически стабилна. Такава прогноза направи в интервю за Нова телевизия посланикът на Русия у нас Елеонора Митрофанова.

На въпрос как акцията на прокуратурата срещу група за шпионаж се е отразила на българо-руските взаимоотношения тя заяви, че всички шпионски скандали са се отразили негативно на възприятието за България.„Надяваме се, че тази страница е затворена“, каза Митрофанова.

По думите ѝ, посещение на руския президент Владимир Путин в България ще е възможно само когато двустранните отношения преминат към позитивен дневен ред. „Визитата на президент е като апогей на отношенията. Това е ход, който подчертава нивото на нашите взаимоотношения. За съжаление сега ние нямаме такива отношения с България. За последно Путин е бил тук през 2010 г., но като премиер“, припомни тя.

Тя коментира, че основната причина за увеличението цените на газа е значителното увеличаване на търсенето на електрическа енергия. То е свързано с това, че много страни възобновиха икономическия растеж.

10-годишният договор на „Газпром“ с „Булгаргаз“ приключва в края на 2022 г. тогава ще започнат и преговорите за следващия, допълни тя. Газовите взаимоотношения с България са достатъчно устойчиви.

„Много харесвам България. Мисля, че в Европа няма друга такава страна, с която Русия да има толкова тесни духовни и исторически връзки“, каза още посланичката. 

***

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама