Сертификатът за антитела - с определен срок и многократно тестване

11:13, 01 ное 21 25 3442 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Обсъжда се наличието на антитела да бъде включено като възможност за получаване на зелен сертификат. Най-вероятно сертификатът за антитела ще се издава при определена стойност на антителата и тази стойност ще трябва да се следи в динамика. Най-вероятно ще бъде в определен срок и ще бъде свързано с многократно тестване на антителата. Това заяви заместник-здравният министър Димитър Петров в ефира на Bulgaria On Air.

Той коментира и ситуацията с COVID леглата. „Има COVID легла, но проблемът е с интензивните. Предстои да бъдат отворени нови. Критична е ситуацията и с персонала, но това не можем да го решим нито за 6 месеца, нито за 2 години. Ако ситуацията остане много критична, вероятно ще потърсим помощ от други държави, но и там положението не е розово“, заяви зам.-министърът.

От думите му стана ясно, че в УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ ще бъде разкрита структура с до 40 легла. „Идеята е тази структура при всяка вълна от Covid да може да се преобразува в отделение за интензивно лечение. Те ще работят обаче с външни екипи“, поясни здравният зам.-министър.

Петров смята, че няма да се стигне до въвеждането на типичен локдаун. „Намираме се в ситуация на частичен и почти пълен локдаун – има ограничения за почти всичко, но може да се работи със зелен сертификат. Сертификатът не е ограничение, а възможност“, подчерта той.

Обмисля се обаче административно да се спре плановият прием в болниците София, тъй като голяма част от лечебните заведения вече са го преустановили.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 13:27, 01 ное 21

Защо сертификатът за антила с многократно тестване? Никой не тества за антитела тези при ваксините и с позитивен ПСР или антигенен тест! Серологичен тест за антитела ясно показва че сме боледували с наличието на антитела! ПСР и антиген тест не показва това наличие на антитела, и също не са 100% сигурни като диагностика!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама