Григор Димитров на Мастърса в Париж и нови 6 мача от Шампионска лига по MAX Sport

13:00, 02 ное 21 / Спорт 25 1095 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Григор Димитров излиза за участие в последния турнир с категория ATP Masters 1000 за сезона в Париж. Надпреварата традиционно предлага доста изненади. В нея ще се включат 7 играчи от топ 10 начело със световния номер 1 Новак Джокович, който се завръща на корта, след като си даде почивка и не игра в турнирите от средата на септември насам.

Сред участниците е и първата ни ракета, като той е поставен под №16 в схемата на надпреварата. В първия кръг Григор Димитров излиза срещу добре познат противник, а именно Ришар Гаске. Двубоят е трети от програмата на централния корт на 2 ноември и се очаква да започне след 15:30 часа. Мачът между Димитров и Гаске ще бъде излъчен по MAX Sport 1.

Българинът влиза като фаворит в двубоя с френския ветеран. Макар да отпадна в първия кръг във Виена, преди това Григор игра на полуфинал на Мастърса в Индиън Уелс и демонстрира, че се намира в добра форма в края на сезона. От друга страна, 35-годишният френският ветеран е на 74-о място в световната ранглиста и влезе в основната схема в Париж благодарение на уайлдкард. Двамата имат общо 8 мача един срещу друг, като в 5 от тях победител е бил Гаске. Трите победи на Димитров обаче са в последните 3 мача от съперничеството им.

Освен тенис с българско участие, началото на седмицата в спортните канали на А1 ще предложи и футболни емоции от UEFA Шампионска лига. Традиционно, вторник вечер в най-силния европейски клубен турнир е запазена за MAX Sport, като на 2 ноември ще бъдат излъчени общо 6 двубоя от 4-тия кръг на груповата фаза. Програмата започва с двата ранни мача от 19:45 часа. Те ще ни предложат мач от група G, където Волфсбург ще приеме изненадващия лидер Залцбург, а в Швеция Малмьо се изправя срещу Челси. Двете срещи ще бъдат предавани пряко, съответно по MAX Sport 3 и MAX Sport 4.

От 22:00 часа следват още 4 мача. По MAX Sport 1 ще е двубоят Ювентус – Зенит. Старата госпожа е начело в класирането на група H с пълен актив от 9 точки, следвана от Челси с 6 т., Зенит с 3, а Малмьо е без точка.

Ще бъдат излъчени и двете срещи от група Е, където се очаква да се разбере дали треньорската рокада начело на Барселона ще даде положителен ефект върху каталунците. Барса гостува на Динамо Киев, като в момента испанският гранд е с едва 3 точки и заема 3-то място в групата, докато украинците са последни с 1 точка. Срещата Динамо Киев – Барселона също е от 22:00 ч. и ще бъде излъчена по MAX Sport 4.

В другия мач от групата категоричният лидер Байерн ще е домакин на Бенфика, а двубоят е пряко по MAX Sport 2.

MAX Sport 3 пък ще предложи от 22:00 ч. срещата от група F между Аталанта и Манчестър Юнайтед. Преди две седмици „червените дяволи“ постигнаха драматичен обрат от 0:2 до 3:2 и двубоят сега се очаква с голям интерес и надежда двата тима отново да предложат същото зрелище. Интригата в двубоя е още по-голяма и заради оспорваната ситуация в групата – след първите 3 кръга Манчестър Юнайтед е на 1-во място с 6 точки, следван от Виляреал и Аталанта с по 4 точки и Йънг Бойс с 3.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама