Армията се включи в охраната на границата с Турция и Гърция

12:12, 02 ное 21 25 1613 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

От 20.00 ч. на 1 ноември над 350 военнослужещи с повече от 40 единици техника оказват съдействие на МВР за охрана на българо-гръцката и българо-турската държавна граница. Военнослужещите от 61-а Стрямска и 2-а Тунджанска механизирана бригада провеждат съвместни патрули със служители на Главна дирекция „Гранична полиция“, съобщиха от Министерството на отбраната.

Военните стават строители: Ще ремонтират оградата по границата

На Сухопътните войски са възложени и неотложните ремонтно-възстановителни дейности на оградата по българо-турската граница и прилежащия път. Оградата се нуждае от солиден ремонт, защото на много места е пропаднала, има дупки по нея и е обрасла с растителност. От 29 октомври 20 военнослужещи от състава на 55-и инженерен полк със 7 специализирани машини започнаха работа по възстановяването на целостта на съоръжението в района на РДГП „Елхово“.

Именно военните изградиха сами първите 30 километра от оградата във вече далечната 2014 година, като тогава имаше серия скандали. След това съоръжението започна да се строи от частни фирми, като цената на километър се оказа вече в пъти по-висока със сериозни съмнения за злоупотреби и далавери. Сега военните отново поемат сами ремонта, включително, за да няма съмнения за далавери.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама