Кандидат за депутат от Сливен се оттегля от изборите

14:45, 08 ное 21 / Избори 2в1 25 2319 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Кандидатът за депутат от НФСБ Валентин Велев от Сливенски избирателен район, регистриран в листа за участие в изборите, е подал заявление в РИК за заличаване от изборната бюлетина. Миналата седмица при полицейска акция беше установено, че той отглежда марихуана в Сливенския балкан.

За оттеглянето му съобщиха днес от коалицията, в която 47-годиният мъж от Сливен е включен като кандидат-депутат.

Престъплението на кандидата за народен представител е установено от Териториалната служба за борба с организираната престъпност и ОДМВР. На място в местността „Миткина поляна“ при специализирана полицейска операция са открити засадени растения марихуана, а по-късно и буркани със суха листна маса и помещение, обособено за сушене.

Окръжна прокуратура Сливен е предала делото на Софийска градска прокуратура по компетентност  още в петък, обявиха от прокуратурата. Предстои там да бъде взето решение за отнемане на имунитета на кандидата за депутат и да бъде разгледано делото, предаде БНР. Предстои и заседание на Районната избирателна комисия, която ще заседава извънредно по заявлението му за заличаване от листата. 

Обяснението на Велев

„Бях засял малко китки в Балкана за моя консумация, намериха ги полицаите и ги конфискуваха, това беше. Имах проблеми с кръста, за болкоуспокояващи ги ползвах. Знам, че не е законно, но като ме схване кръста по две седмици не мога да стана от леглото. Помага ми, затова го засях“, обясни Валентин Велев пред bTV. 

 

Купуването и продаването на гласове са престъпления.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама