18 години затвор за акушерката Емилия Ковачева

16:43, 09 ное 21 25 3510 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

18 години затвор за акушерката Емилия Ковачева, обвинена в опит за убийство на новородено. Това реши Върховният касационен съд (ВКС), като потвърди решение на Софийския апелативен съд за наложеното наказание. Тя ще излежава присъдата си в затвора в Сливен.

„На 18.04.2015 г. за времето от 01:49 часа до 03:12 часа в отделение по акушерство и гинекология на столична болница Ковачева направила опит умишлено да умъртви малолетната Н. Д., намираща се в безпомощно състояние, чрез нанасяне на множество силни удари с ръка в областта на главата и тялото, както и чрез задушаване с ръце в областта на врата на детето“, припомнят от съда.

Семейството на малката Никол иска доживотен затвор за акушерката Емилия Ковачева

На бебето е причинена тежка черепно-мозъчна травма, свързана с фрактура на париенталната кост, обширни двустранни конузионни огнища, субарахноидна хеморагия, дифузен тежък мозъчен оток и други травми. Деянието е извършено по особено мъчителен за пострадалата начин и с особена жестокост и е довършено, но не са настъпили предвидените от закона и исканите от подсъдимата общественоопасни последици – смъртта на Н. Д.“, съобщиха от прокуратурата.

Решението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама