Пулев с нов съперник за мача в САЩ

11:40, 10 ное 21 / Спорт 25 2625 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Кубрат Пулев ще срещне друг шампион в смесените бойни изкуства в специалната гала „Triad Combat“ на 27 ноември в Арлингтън, Тексас, на която боксьори ще премерят сили с ММА бойци. Българинът трябваше да се изправи срещу Витор Белфорт, който е бивш шампион на UFC в лека тежка категория.

Вместо това обаче организаторите от компанията „Трилър“ съобщиха, че главният мач на галата ще бъде между Пулев и Франк Мир. 42-годишният американец е двукратен шампион на UFC в тежка категория. По-рано тази година Мир направи дебют и в бокса, като загуби по точки от Стив Кънингам през април. Той държи рекорда за най-много победи преди финалния гонг в тежка категория в UFC - 13.

Кубрат Пулев излиза на ринга в нов вид спорт

Мачът между Пулев и Мир ще бъде в девет рунда по две минути. Двубоите в събитието ще са със специални правила на триъгълен ринг. Според правилата ще бъдат разрешени всички удари от бокса и част от ударите в ММА. Забранени са ритниците, лактите, боят на земя и хватки за предаване. Според Пулев правилата са почти същите като в бокса и няма голяма разлика, пише „Дневник“.

Трилър“ обяви и целия списък с мачове. Преди Пулев и Мир на ринга ще излязат бившият UFC боец Мат Митрионе срещу боксьора Александър Флорес. В друг мач бившият световен шампион на Световния боксов съвет (WBC) в супер средна категория Сакио Бика ще срещне Майк Пери. В шоуто ще участва и "Металика".

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама