Съдът увеличи пет пъти гаранцията на Боян Расате

12:47, 11 ное 21 / Избори 2в1 25 3882 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Софийският апелативен съд увеличи паричната гаранция на Боян Расате. Преди дни градският съд го пусна от ареста срещу 1000 лв., но днес апелативният я увеличи пет пъти – на 5000 лв.

Расате бе задържан и обвинен за хулигански действия в офис на ЛГБТ общността в София. Тъй като е кандидат за президент, се наложи ЦИК да му свали имунитета.

Мотивът на апелативните съдии е, че не е толкова ниска вероятността той да извърши ново престъпление. Магистратите посочиха, че участието му в политическия живот не може да бъде прието като смекчаващо обстоятелство.

„Не се признавам за виновен. Долу демокрацията“, каза лидерът на „Български национален съюз“, преди да влезе в съдебната зала преди седмица, припомня bTV.

Гешев поиска и получи имунитета на Боян Расате

Междувременно днес главният прокурор Иван Гешев проведе се срещна с представители на представители на „Рейнбоу хъб“.

Гешев обяви, че след конституирането на 47-ото Народно събрание, прокуратурата планира да представи пакет от промени в Наказателния кодекс заради необходимостта от законодателни реформи за преследване на престъпленията от омраза, съобщиха от държавното обвинение.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама