Този път не е Митов: Борисов ще предложи независим премиер тип „Герджиков“

18:16, 11 ное 21 / Избори 2в1 25 5281 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Ако ГЕРБ спечели изборите в неделя, партията няма да издигне за премиер Даниел Митов, а ще заложи на отдалечена фигура от типа Анастас Герджиков. Това стана ясно от думите на лидера на партията Бойко Борисов и заместника му Даниел Митов.

„Ако резултатите от парламентарните избори са такива, каквито ги дават социолозите, ще предложа кандидат за премиер, отдалечен от ГЕРБ, подобно на Герджиков. Такъв премиер ще предложа и ще му възложа да отиде да разговаря с партиите и да съставят отговорно правителство, което да се ползва с доверие. Ще задържим за една седмица мандата, ще водим разговори“, обяви Борисов в ефира на bTV.

Той обяви, че името на проекто премиера вече е ясно, но няма даго обяви.

Припомняме, че социологическите проучвания прогнозират победа на ГЕРБ с около 8% преднина пред опонентите, а за второто място ще се борят БСП и „Продължаваме промяната“.

„Хората ни казват – и без Радев не може, но и без Борисов не може. Значи не трябва да се чегърта – нито ние него, нито той нас. Ако не се водим от егото, трябва да кажем – дайте поне за шест месеца да преодолеем омразата, за да преживеем зимата“, коментира още Борисов. По думите му всякакви други сметки, включващи партии с по 10% резултат, няма да доведат до правителство. 

Самият Митов също потвърди, че ГЕРБ ще има нов кандидат-премиер. „Аз съм заместник-председател на партията и по никакъв начин не мога да бъда приеман като отдалечен от партията. Със сигурност няма да съм аз“, коментира той пред bTV.  По думите му ГЕРБ ще търси решение да не задълбочаваме политическата криза. Той посочи, че към момента партията е поставила само една червена линия за бъдеща коалиция и тя е с БСП

Борисов и предизборната ситуация

Ситуацията с машините преди вота в неделя той определи като хаос. „Хаосът е пълен, ние ошашавихме хората“, коментира той. Според него голяма вина има вътрешният министър Бойко Рашков, който би трябвало да отговаря за защитата на изборния процес: „Трябваше Радев да му е взел оставката, да беше сложил някой честен човек, който да отиде да прибере всички машини, да сложи полиция, държавата да си ги купи да са сто процента нейни, там в единия склад стоят машините, до тях бялата пластика, картите, флашките – под брой, под опис“, посочи той в интервюто си по bTV.

На въпрос за появилите се нови снимки от неговата спалня Борисов отговори: „Тя не е моя, тя е държавна. Заснели са шкафчето, когато ме няма. Това е монтаж и компромат. В тази игра аз не влизам. Попитан защо не каже коя е Мата Хари, той отговори: Защото няма да доставя на воайора Радев удоволствие, който кръжеше с дрона над спалнята ми.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Аман 10:40, 12 ное 21

Писна ни от тези изпълнения

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама