Учениците от 5. до 8. клас също се връщат в клас другата седмица

09:25, 12 ное 21 / Избори 2в1 25 2583 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Тестването е сигурен начин, че децата ни ще могат да се завърнат в класните стаи. И родителите, и МОН са убедени, че истинското образование е присъственото. Вече има достатъчно тестове вече за всички области. От понеделник всички училища, в които няма избирателни секции, ще бъдат отворени. Във вторник ще има и достатъчно тестове и за учениците от 5. до 8. клас. Предстои МОН да реши кога те ще се върнат в клас. ова заяви служебният министър-председател Стефан Янев в рубриката „Властта говори! Открито“, която Министерският съвет излъчва във Facebook.

Осигурени са тестове за всички малки ученици в цялата страна 

„Тестването не е за да слагаме дилеми, а да има сигурна и предвидима среда в училище. Да помогнем за намаляването на заболяемостта. Когато заразените деца са достатъчно малко, тези мерки ще бъдат отменени. Тестването е временна мярка, както и зелените сертификати. Целта е да предотвратим натиска върху здравната система и че учениците учат в безопасна среда“, каза още Янев.

Говоренето срещу машините е спекулация

Според него служебният кабинет и ЦИК ще осигурят честен и сигурен вот в неделя. „Надеждността на всички машини, на които ще се гласува, е гарантирана. Софтуерът се зарежда на определен брой машини. Друг тип машини и флашки не биха могли да бъдат използвани“, заяви премиерът.

По думите му цялото говорене за допълните машини е по-скоро някакъв вид спекулация, която цели да демотивира гражданите да не гласуват. „Да си припомним кога започна дебатът за машинното гласуване. Дебатът бе дали може да се направи манипулация на вота. Опитът ни от изборите през юли показа, че нямаше почти никакви проблеми. Защо мислим, че сега ще е различно. Внушенията са за дискредетация на вота. Призовавам партиите да не спекулират. Машинният вот е честен и спестява време“, посочи министър-председателят.

Стефан Янев гарантира честни избори

Янев отбеляза, че сигналите за купуване на гласове ги виждаме всеки ден. „Вътрешният министър координира дейността по тези акции. За някои хора говоренето му е прекалено откровено, но МВР си върши добре работата по изкореняване на това явление, което все още го има у нас“, подчерта премиерът.

Той заяви още, че ще гласува, а кой ще спечели изборите ще прецени българският народ. „Всички искаме следващият парламент да излъчи стабилно редовно правителство. Да има политическа и икономическа предвидимост. Това искат българите“, каза Янев.

Според него зелените сертификати са по-добрият вариант от краткият или дългият локдаун. „От самото начало сме казали, че не искаме да затваряме държавата. Локдаунът е крайна мярка. Мерките вече дават резултат. През последните дни броят на оздравелите е по-голям от броя на новозаразените“, добави премиерът, цитиран от offnews.bg.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!



Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама