Радев: Изборите са възможност да санкционирате лъжата

12:32, 12 ное 21 / Избори 2в1 25 1825 Шрифт:
Ирина Иванова Автор: Ирина Иванова

В неделя гласуваме за парламент, президент и вицепрезидент. Това е третият вот за годината. Изборите през април и юли оставиха България без редовно правителство. Пред страната стоят неотложни задачи, които изискват законодателни решения. Сред тях е и приемането на държавния бюджет. Но всеки ден, без работещ парламент, натрупва проблеми, които следващото Народно събрание трябва да решава и тези проблеми правят неговата задача още по-предизвикателна. Проблеми, от които вече страдаме и днес. Това заяви в обръщение към нацията президентът Румен Радев.

Последните два състава на Народното събрание живяха кратко. Не излъчиха мнозинство, но бяха етапи от пътя, който ще ни изведе от кризата. В тях се чуха важни идеи, важни предложения, истини и мнения, които допринесоха за възстановяването на демократичния дебат“, отбеляза той. 

„Галъп“: Румен Радев има шанс за победа още на първи тур

В неделя предстои да изберем не просто народни представители, президент и вицепрезидент, но и да определим какво бъдеще искаме да имаме. Да надмогнем егоистичните заблуди и спасяването поединично, които са в основата на моралната криза. За това всеки един глас на младия и възрастния, на бедния и богатия, на образования и необразования, ще окажат влияние в определянето на нашата обща съдба. Нека всеки от нас даде своя свободен, осъзнат и отговорен глас“, призова държавният глава.  

Радев: Служебният кабинет показа, че може да се управлява без рекет

По думите му мнозина не гласуват, защото се страхуват да не бъдат излъгани. Изборите са тъкмо обратното - възможност да санкционирате лъжата! Да санкционирате онези, които бъркат в джоба ви, които ограбват бъдещето ви. Да посочите хората, които ще дадат моралния облик на властта. Да зададете посоката, в която искате да се развива България. На изборите гражданинът е арбитърът. Възползвайте се от тази възможност. И колкото повече българи кажат думата си, толкова по-устойчиви ще бъдат институциите ни. Толкова по-слаба ще бъде мафията, която разчита на обществената апатия“, изтъкна Румен Радев. 

„Нека всеки, които милее за България, както тук, така и далече от Родината, даде своя глас за нейното бъдеще в неделя, 14 ноември“, заключи държавният глава.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама