БСП готови за разговори за правителство, ако ги поканят

22:57, 14 ное 21 / Избори 2в1 25 1005 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

БСП ще се отзове за разговори за правителство, ако бъде поканена. 

Трудното започва от утре. Парламентът е много фрагментиран и изисква много голяма мъдрост. Когато получим покана за правителство, ще се отзовем. Ще бъде диалогични и разумни“. Това обяви лидерът на левицата Корнелия Нинова след края на избория ден.

Нинова заяви, че ще участват във всички разговори, които предстоят по програми и политики. Според нея обаче първо трябва да бъде приет бюджетът за следващата година, а едва след това да се мисли за съставянето на правителство.

Тя не коментира резултатите на партията, които към момента ѝ отреждат четвърто място. Според нея обаче сривът на социалистите се дължи на ниската избирателна активност. Ниската избирателна активност е много силна камбана за проблем - за апатия и недоверие в българските граждани към всички ни“отбеляза Нинова.

И този път тя обяви, че въпросът за оставката ѝ не е на дневен ред.

В политиката няма място за чувства“ - така Нинова отговори на въпрос дали се чувства предадена от Румен Радев заради Продължаваме промяната“.

Тя обаче отчете, че голямата част от избирателите на БСП са подкрепили Радев в надпреварата за Дондуков“ 2 и заяви, че социалистите ще подкрепят кандидатурата му и на втория тур следващата неделя.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама