Сблъсъкът Радев срещу Герджиков: какво си казаха

22:00, 18 ное 21 / Избори 2в1 25 4008 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Кандидатите за президент Румен Радев и Анастас Герджиков се изправиха един срещу друг в първия и единствен предизборен дебат преди втория тур в неделя. Двамата влязоха в словестна битка в ефира на БНТ. Ето какво си казаха: 

Ще има ли стабилно правителство?

„Трябва да имаме редовно правителство. Още от първите консултации подканвам партиите да намерят пътя на диалога. Но цената, с която може да бъде постигнато, трябва да бъде внимателно премерена. Правителството трябва да е съставено около ясна визия как да се излезе от кризата“, заяви Румен Радев.

„Най-спешното за България е да има редовно правителство и работещ парламент“, отговори Анастас Герджиков, като разкритикува Радев, че президентът е този, който трябва да се опита да намери общите неща, когато партиите не могат.

Само че президентът не е архитект на коалиции“, отвърна му Радев и подчерта, че не се занимава с политическо инженерство. „Ако реша да създавам партия, ще застана отпред“, изтъкна той.

Шкафчето и признаването на грешките

Шкафчетата не са мои, обаче провалите, кризата и разединението са си лично ваши“, заяви Герджиков и допълни: „Непрекъснато се опитвате да ме прикачите към Бойко Борисов“. „Нямам никакво отношение към главния прокурор като личност, не го познавам, ако не си върши добре работата трябва да бъде сменен“, каза още Анастас Герджиков и се обърна към Радев, че никога не признава, когато е сгрешил. „Може ГЕРБ и Бойко Борисов да са направили грешки, но направиха и добри неща, а вие само грешки правите“, допълни той. 

Радев отрече, че не признава грешките си. „За 5 години отстоявах истината, мога да бъда горд от това, че допринесох за възбуждане на гражданската енергия за промяна. Ако хората виждаха грешката в мен, нямаше да ме подкрепят“.

Не съм обвързан с никоя партия“, обърна внимание Герджиков. „Казвате, че нямате нищо общо с ГЕРБ, напротив. Те вървят с вас и ви представят навсякъде в страната. С вас е бившият министър на вътрешните работи, който ръководеше МВР, докато бяха бити студенти…“, контрира го Радев и му каза, че е кандидатът на коалицият „Магнитски“. „В моята професия не са важни успехите, а разборът - когато след полет кацаш и се започва с разбор на грешките. Иначе не само няма успех, няма оцеляване. Достатъчно медиите на статуквото пет години ме засипваха с всякакви небивали провали и ми вменяваха всякаква вина. Не подминаха и моето семейство. Вие се радвате на този комфорт“, изтъкна той.

Кой се припозна в посланието на ДПС след изборите?

Тази дума обединител не произлиза от мен, а от Конституцията“, заяви Герджиков, Радев обаче му отвърна: „В Конституцията няма изписана думата обединител. Президентът не е политически неутрален, длъжен е да има мнение и политическа оценка“.

И.. Бойко Рашков

Анастас Герджиков посочи, че полиция в идвала в СУ, за да пита дали някой купува гласове. „Това ми се струва вече прекалено дори за вашия началник щаб Бойко Рашков“, коментира той.

Бойко Рашков не ми е началник щаб. Той е служебен министър на вътрешните работи. МВР работи по сигнали. Това че се притискат купувачи на гласове и някои го възприемат като репресия, е за тяхна сметка“, заяви Румен Радев.

Слезте от облаците, обиколете малко страната“, отвърна му Герджиков. „Отдавна съм слязъл от облаците, жив и здрав“, каза пък Радев и изтъкна, че хората одобряват борбата с купения вот.

Нужна ли е нова конституция?

„Радев на няколко пъти спомена, че има такъв проект, не желае да го покаже преди изборите, може би това ще повлияе на изборния резултат“, коментира Герджиков и го призова да го покаже, за да се види дали този проект не превръща страната в президентска република. Което според него е опасно в държава с крехка демокрация като нашата.

„Имаше проект за Конституция, който беше написан за една нощ. И то безсрамен. В моя проект участват граждани, експерти, университетски преподаватели. Този проект започва с разширяването на гражданските права, разширяването на възможността на гражданите да участват в законодателния процес, достъп до конституционно правосъдие, както и да има съдебна реформа. Не можех да го внеса при неустойчив парламент. Ще го внеса в парламента, където му е мястото“, изтъкна Румен Радев в отговор.

Съдебната реформа и главния прокурор

Основният проблем на прокуратурата според Радев е, че няма независима институция, която да разследва главния прокурор. „Неслучайно хората искаха оставката на Гешев. Той на практика е несменяем. Това ни го казват и международните институции. Не обявявам проекта за Конституция сега, партиите в новия парламент трябва да решат дали ще приемат това предложение, което президентът ще внесе“, смята Румен Радев.

„Да говорим за правила и принципи, а не да вторачваме в тримата големи“, коментира Герджиков и допълни: „Личността на Иван Гешев може да е спорна, но проблемът е в правилата“.

COVID-19 и „розовата картина“

И двамата кандидати за президенти обявиха, че са ваксинирани. Румен Радев заяви, че според данни от днес България е на първите места по спад на заразените, но проблемът е, че изоставаме с ваксинацията. „Броят на починалите от COVID-19 е правопропорционален на неваксинираните. Парите за медицинските служители са увеличени, има медикаменти, за първи път се раздават безплатни лекарства, осигурен е кислород. Лекарите и медицинските сестри бяха прогонени още преди години. Забравяте ли, че децата цяла година не бяха на училище, а сега са върнати“, заяви Радев.

„Достатъчно е да видим починалите, за да се убедим, че не сме излезли от кризата“, отговори му Герджиков и каза, че не вярва на „розовата картина“ на Радев. „Излезте на улицата, питайте първия срещнат гражданин справяме ли се с кризата“, контрира го Герджиков, на което Радев отговори: „Аз чувам и виждам друга картина“.

Анастас Герджиков разкритикува, че зеленият сертификат е въведен принудително. „Зеленият сертификат даде шанс на икономиката да живее“, каза му Румен Радев и го призова да каже каква алтернатива има.

Цената на живота и сметките

Герджиков поиска проектоконституцията на Радев, а той му върна жеста с неговия спасителен план и го прикани да каже какви мерки предлага за справяне с повишаването на цените. Герджиков му даде пример с компенсации за бизнеса навреме и спиране на износа на електрическа енергия.

Според Радев не трябва да спекулираме с инфлацията, тя се вихри навсякъде по света. „Има доста страни преди нас. Инфлацията е повишена от високите цени на тока. В България има енергийно бедни хора и тези хора си получиха парите още през септември и ще получат през декември. Над 250 000 семейства са компенсирани. Нито една държава в ЕС не е спряла своя износ на електроенергия, в България има излишък на електричество, проблемът е, че всички малки потребители бяха хвърлени във вихъра на свободния пазар“.

Русия, санкциите и шпионите; САЩ и „Магнитски“

Според Радев Русия не може да ни бъде враг, българите я виждат като освободител. „Към Русия прибягват давещи се политици. Най-важно е да търсим диалог“, заяви той.

Радев отбеляза, че санкциите, които бяха наложени на Русия нямат ефект. „Трябва да търсим прагматичен подход. Германия инвестира много в Русия, това става с прагматизъм. Русия е важен фактор за сигурността и борбата с тероризма. Не трябва да забравяме това“, каза Радев.

Буквално чух това, което и аз твърдя. Трябва да сме прагматични и в никакъв случай да не се делим на русофили и русофоби“, заяви Анастас Герджиков.

Докато има проблеми с човешките права, санкциите няма как да паднат“, коментира той, на което Радев отвърна: „Преди да хукнем да спасяваме демокрациите в другите страни, да погледнем българската демокрация, която е на командно дишане от доста време“.

„Шпионският скандал с Русия е сложен и важен. Трябва да си зададем въпроса защо беше пробита системата за достъп до класифицирана информация“, попита Радев. „Русия ни смятат за половин руска територия, това не може да продължава“, каза му Герджиков.

САЩ не се месят в отношенията на нито една страна. Те като силна държава имат своите интереси и ги отстояват. Ние трябва да отстояваме нашия интерес и трябва да го правим с гръбнак“, заяви Анастас Герфжиков, като изтъкна, че санкциите по „Магнитски“ и „Панама пейпърс“ са позор за нас и трябва сами да хващаме проблемите и да си ги решаваме.

„Аз приветствам акта „Магнитски“, това беше един призив и към ЕС да погледне сериозно към проблемите на корупцията в България. Това беше решителен акт в подкрепа на българската демокрация, защото имаме много резолюции, анализи, приети декларации, но практически ефект няма. Действията по закона „Магнитски“ бяха силен практически акт и ще има дългосрочни последици“, заяви Радев.

Отношенията със Северна Македония

И Радев, и Герджиков отговориха с „не“ на въпроса трябва ли референдум за членството на Северна Македония в ЕС.

„Гарантирам, че България не може да каже „да“ на членството на Република Северна Македония в ЕС, преди да се прекрати нарушаването на правата на българските граждани в РСМ, да се унищожава българското културно наследство, да се изкорени езикът на омразата в музеи, държавни институции, учебниците“, подчерта Румен Радев.

„Нужен е друг подход от страна на Северна Македония. Единственото, което искаме, в последователната ни политика е да се спазва Договора за добросъседство“, каза пък Герджиков и изтъкна, че не бива да се допуска в учебниците да има неща, които нахъсват срещу българите.

За втори път в своята политическа кариера Румен Радев участва в сблъсък с кандидат, подкрепен от ГЕРБ. Преди 5 години, отново в ефира на националната телевизия той се изправи срещу Цецка Цачева, а на втория тур спечели президентските избори. Мнозина от претендентите за поста на „Дондуков“ 2  на отминалите избори отправиха критики към настоящия държавен глава, че не откликва на поканите им за дебат. В нощта на изборите Радев им отговори, че дебат преди балотажа ще има, а преди това не е участвал, за да не дискриминира нито един от кандидатите. 

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Напишете коментар
Коментари: 28
1 Elodie Kowalski 02:32, 19 ное 21

Големи или неочаквани разходи могат да се промъкнат на всеки. Получаването на личен заем за неочаквани финансови затруднения може да бъде трудно, дори без лоша кредитна тежест да ви тежи. Къде можете да отидете, когато имате нужда от заем в цяла Европа? Отговорът е CREDITMUTEL чрез [email protected]!

Когато на прага ви се появят неочаквани разходи, оставете CREDITMUEL да ви помогне да намерите покритие. Заемът от тази страхотна организация може да бъде решението, от което се нуждаете , за да не бъдете претоварени, когато разходите за ежедневния живот започнат да се трупат. Днес ви е предложено перфектно решение, кандидатствайте за заем днес от 3000 до 5000000 евро с годишна лихва от 5%. Възползвайте се от възможността веднага и се свържете с нашата поща за бърз отговор чрез [email protected]. Ние сме винаги отворени.

Животът може да бъде труден и затова сме тук, за да намалим натиска. Вземането на заем чрез CRREDITMUTEL е супер бързо и лесно. Независимо дали става въпрос за личен заем, заем за кола или бизнес заем, нашата цел е да бъдем най-добрият онлайн заем в Европа. Насладете се на нов и по-добър начин да вземете заем, когато се свържете с нас чрез [email protected].

2 Bent Max 08:15, 24 ное 21

Здравейте дами и господа, имате ли нужда от финансова помощ? Аз съм Макс Бент. Аз съм кредитор, а също и финансов съветник.

Имате ли нужда от спешен заем, за да изчистите дълговете си, или имате нужда от заем за собствен капитал, за да разширите бизнеса си? Били ли сте отхвърлени от банки и други финансови институции? Имате ли нужда от консолидация на заем или ипотека? Не търсете повече, тъй като ние сме тук, за да превърнем всички ваши финансови проблеми в миналото. Свържете се с нас по имейл:

[email protected]
[email protected]

Това са ипотеки на Ocean Finance. Предлагаме заеми при разумен лихвен процент от 2% на заинтересованите. Диапазонът варира от 5 000 00 евро до максимум 100 000 000 00 евро.

3 Оферта за заем 12:28, 19 яну 22




Здравейте.

Това има за цел да информира широката общественост, че г-н Франк Дейвид, частен заем от заемодател, отвори икономическа възможност за тези, които се нуждаят от финансова помощ. Ние отпускаме заеми на физически лица, фирми и фирми при ясни и разбираеми условия с лихва от само 2%. свържете се с нас днес чрез имейл: ( [email protected]), за да можем да ви предоставим нашите условия за заем.

ИНФОРМАЦИЯ към кредитополучателя

1) Име: ................................................ ....

2) Държава: .............................................. .

3) Адрес: ................................................ .

4) Пол: .............................................. .....

5) Семейно положение: ........................................

6) Професия: .................................................

7) Телефон: ................................................

8) Кандидатствали ли сте преди .................................

9) Месечен доход: .................................................

10) Необходима сума на заема: ...................................

11) Продължителност на заема: ..............................................

12) Цел на заема: ................................................

13) Религия: .............................................. .


За връзка: ( [email protected] ) whatsapp; +380990168746


Благодаря,
Г-н Франк Дейвид



4 CRIF LOAN FINANCE 18:03, 05 фев 22

Имате ли нужда от заем, за да консолидирате дълга си при 2%? Или лични заеми. Корпоративни заеми и др. Ние предлагаме финансови консултации на клиенти, компании, които търсят дългово/заемно финансиране и търсят оборотен капитал за стартиране на нов бизнес или разширяване на съществуващ бизнес. Брокерите/консултантите/брокерите могат да привлекат своите клиенти и са 100% защитени. Заинтересованите страни трябва да се свържат с нас за повече информация по имейл: [email protected])

5 specta global loan inc 11:43, 04 мар 22

SPECTRA GLOBAL LOAN INC.
Дадохме над 60 милиарда долара бизнес заеми на повече от 90 000 собственици на бизнес като вас.
Ние използваме собствена технология за поемане на риск, за да ви предоставим подходящ бизнес заем, който да ви помогне да развиете бизнеса си.
Нашите услуги са бързи и надеждни, кредитите се одобряват в рамките на 24 и 42 часа от успешното кандидатстване.
Проблеми с неплатени сметки и не знаете по кой път да отидете или къде да отидете?
Какво ще кажете за намиране на реномирана компания за консолидиране на дълг, която може да ви помогне да намалите месечната си вноска?
така че ще имате възможности за финансово погасяване, както и място за дишане, когато месецът свърши и трябва да плащате сметките си?
Намалете таксуването си, за да намалите месечните си разходи.
Не дръжте финансовите си проблеми за себе си, за да не станете задължени на дълг или финансов стрес,
следователно трябва бързо да се свържете с нас, за да разрешите финансовите си проблеми.
За нас ще бъде голямо удоволствие, когато сте финансово стабилни Пишете ни на: [email protected]


Предлагаме заеми от 10 000 евро до 9 500 000 евро с лихва от 2%.
Знаете, че даването на пари на заем е незаконно.
Имаме нужда от заем, търсим райони, където можем.
Да ти помогне:
* Финансови
* Корпоративни заеми
* Ипотеки
* Инвестиционни заеми
* Кредити за автомобили
* Ликвидация на дълг
* Кредитен лимит
* Втора ипотека
* Покупка на заем
* Лични заеми
* Студентски заеми
Търсите проект и имате нужда от финансиране, имате нужда от пари за плащане на сметки, пари за инвестиране във вашия бизнес.
Свържете се с нас чрез имейл ([email protected])

6 Max Bent 18:27, 04 мар 22

Имате ли нужда от спешен заем, за да изчистите дълговете си, или имате нужда от заем за собствен капитал, за да подобрите бизнеса си? Били ли сте отхвърлени от банки и други финансови агенции? Имате ли нужда от консолидация на заем или ипотека? Не търсете повече, тъй като ние сме тук, за да превърнем всички ваши финансови проблеми в миналото. Свържете се с нас по имейл:

[email protected]
[email protected]

Това е Ocean Finance Mortgages. Предлагаме заеми на заинтересованите с разумен лихвен процент от 2%. Диапазонът варира от 5 000,00 евро до максимум 100 000 000,00 евро.

7 Robert Loans 11:56, 05 мар 22

Кандидатствайте за кредит при 2% лихва. Robert Loans Finance е тук, за да ви помогне във всеки финансов проблем, пред който сте изправени, той предлага всички видове заем, така че ако се интересувате от тази оферта за заем, моля свържете се с него на имейл: ( [email protected] ) със следните подробности. Неговият номер в WhatsApp: +14086140680

име:
Необходима сума:
Продължителност:
страна:
Цел на заема:
Месечен приход:
Телефонен номер:

8 Robert Loans 11:56, 05 мар 22

Имате ли нужда от спешен заем Имейл: [email protected] Или чрез
WhatsApp: +14086140680 за повече информация Име: Сума: Продължителност: държава: Телефон:

9 Анонимен 02:55, 22 мар 22

Кандидатствайте за заем на ACCESS FINANCE ([email protected]) с лихва от 3%.

Имате ли нужда от спешен заем, за да посрещнете финансовите си нужди? Предлагаме заеми от 2 000 до 50 000 000,00 евро, ние сме надеждни, ефективни, бързи и динамични, без проверки на кредитоспособността и предлагаме 100% гаранция за чуждестранни заеми през периода на прехвърляне.

Ние предлагаме широка гама от лични, бизнес, жилищни и консолидационни заеми, които са адаптивни към вашите променящи се нужди и обстоятелства с 3% лихвен процент.

УСЛУГИТЕ ВКЛЮЧВАТ:
* Лични заеми
* Бизнес заеми
*
Ремонт * Клиентски заеми
* Автомобилни заеми
и др...


Как да кандидатствате, свържете се с нас на: [email protected]

Кандидатстването за кредит е бързо и лесно!
Компании или хора, които се интересуват от кандидатстване за заем с Novelty Finance, които се нуждаят от повече информация за това как да кандидатстват, трябва да ИЗПРАТЯТ

Изпратете ни имейл на адрес: [email protected]

Номер на WhatsApp: +79258159150

уважение
г-н Скот
[email protected]

10 Loan seekers 16:25, 14 юни 22

Добър ден Уважаеми търсещи заем, Имате ли нужда от спешен финансов кредит ***? * Много бърз и директен превод към вашата банкова сметка * Изплащането започва осем месеца след като получите парите във вашата банкова сметка * Ниска лихва от 1% * Дългосрочно изплащане (1-30 години) Височина * Гъвкаво *** след това ежемесечно плащане *. Колко време ще се финансира? След подаване на заявлението *** Можете да очаквате предварителен отговор за по-малко от 24 часа финансиране в рамките на 72-96 часа след получаване на необходимата им информация от вас. Ако се интересувате, свържете се с нас чрез: [email protected] и попълнете формуляра за кандидатстване за заем по-долу. Формуляр за кандидатстване за заем: Пълно име:...................... Държава:..................... Щат:............. Град:............. Пол:................ ......... Телефон:........... Сума на кредита :........... Месечен доход:.......... Професия:................. .... Период на заема:..................... ................. Цел на заема:.................................. ....... Имейл адрес:...................... ................ Кандидатствали ли сте преди? .................. Очакваме вашия формуляр за спешно кандидатстване да бъде попълнен добре. Пишете ни:
( [email protected] ) С най-добри пожелания. Г-н UNISON Име на компанията: UNISON CREDIT UNION Имейл адрес: [email protected]
Имейл адрес: [email protected]
Имейл адрес: [email protected]

11 Mrs mary johnson 17:05, 27 юни 22

Здравейте, това е КОМПАНИЯ ЗА КОМПАНИЯТА НА ЛЪКЛЮКАТА БЕНЗОН. В тази компания даваме заеми доживотна възможност. Имате ли нужда от спешен заем, за да изчистите дълговете си, или имате нужда от капиталов заем, за да подобрите бизнеса си? Били ли сте отхвърлени от банки и други финансови агенции? Имате ли нужда от консолидационен заем или ипотечен заем? Днес ние казваме спрете и не търсете повече, тъй като сме тук, за да превърнем всички ваши финансови проблеми в нещо от миналото. Даваме пари на заем на лица, нуждаещи се от финансова помощ, които имат лоша кредитна история или се нуждаят от пари за плащане на сметки, за да инвестират в бизнес с 2%. Искаме да използваме този носител, за да ви информираме за всичко, което предлагаме надеждна и полезна помощ, и вие ще сте готови да ви предоставим. Ние сме искрени и държим на думата и обещанията си. Свържете се с нас днес чрез e-mail:[email protected]
и

12 Анонимен 16:42, 28 юни 22

ОФЕРТА ЗА ЗАЕМ

Имате ли нужда от финансова помощ? да започнете собствен бизнес или да разширите бизнеса си?
Имате ли нужда от средства, за да изплатите дълга си?
Ние даваме заеми на заинтересовани лица и фирми, които добросъвестно търсят заеми.
Нуждаете се от сериозен спешен заем, валиден при лихва от 2% 5000000
лихва 1000000 кандидатстване свържете се с нас.Имейл: ([email protected]

13 Анонимен 16:16, 08 авг 22

Имате ли нужда от спешен заем на всякаква сума? Тогава свържете се с нас сега, ние даваме всички видове заеми с много ниска лихва от 2%. Свържете се с нас с вашето име, вашата страна: необходима сума на заема: Продължителност на заема: месечен доход: валиден номер на мобилен телефон: пол: свържете се с нас чрез имейл [email protected]

14 Martin L Bonny 21:20, 22 авг 22

Спешен заем.

Вземете своя бърз достъпен заем, за да стабилизирате финансовите си ограничения и да подобрите бизнес статуса си, за да постигнете стабилно безкрайно щастие и радост, които животът може да ви предложи.

Бързи контакти по-долу!!!

С Най-Добри Пожелания!!!
Viber: +2348078301295
Whatsapp: +2348078301295
Подписано:
Управление!
МАРТИН Л БОНИ
[email protected]

15 Martin L Bonny 21:21, 22 авг 22

Спешен заем.

Вземете своя бърз достъпен заем, за да стабилизирате финансовите си ограничения и да подобрите бизнес статуса си, за да постигнете стабилно безкрайно щастие и радост, които животът може да ви предложи.

Бързи контакти по-долу!

С Най-Добри Пожелания!
Viber: +2348078301295
Whatsapp: +2348078301295
Подписано:
Управление!
МАРТИН Л БОНИ
[email protected]

16 Martin L Bonny 22:26, 29 авг 22

Спешен заем.

Вземете своя бърз достъпен заем, за да стабилизирате финансовите си ограничения и да подобрите бизнес статуса си, за да постигнете стабилно безкрайно щастие и радост, които животът може да ви предложи.

Бързи контакти по-долу!!!

С Най-Добри Пожелания!!!
Viber: +2348078301295
Whatsapp: +2348078301295
Подписано:
Управление!
МАРТИН Л БОНИ
[email protected]

17 Berus 04:06, 10 сеп 22

Имате ли нужда от заем? Ако да, информация за контакт по-долу.
имейл за контакт: [email protected]
Whatsapp: +17186917827

18 mr scott 03:04, 11 окт 22

Имате ли нужда от спешен заем, за да посрещнете финансовите си нужди? Ние предлагаме заеми, вариращи от 2 000 евро до 50 000 000,00 евро, ние сме надеждни, ефективни, бързи и динамични, без проверки за кредитоспособност и предлагаме 100% гаранция за чуждестранни заеми по време на периода на прехвърляне.

При интерес, моля свържете се с нас на.

Изпратете ни имейл на: [email protected]

Whatsapp: +79258159150

уважение
г-н Скот
[email protected]

19 MARY MASON 00:09, 28 окт 22

Фирма за заем Sky Wealth, ние даваме заеми при лихвен процент 0f 3%.

Добър ден господин/госпожо.

Ние сме частна компания и предлагаме заеми при ниски лихвени проценти, за да се определи размерът на заема е между 100 милиона провизии за заем от 1000 евро заем за развитие на бизнеса: предимство / конкурентоспособност за разширяване на бизнеса.

Ние предлагаме разнообразие от кредити

* Лични заеми (обезпечени и необезпечени)
* Бизнес заеми (обезпечени и необезпечени)
* Консолидационен заем

Без предварителни такси

Благодарим ви, че отделихте време да прочетете тази реклама.
За повече информация и запитвания, изпратете ни имейл днес
[email protected]
[email protected]
[email protected]

Можете също така да се свържете с нас чрез нашата бизнес линия Whatsapp: +1(646)4440366

Можете също така да се свържете с нас чрез уебсайта на компанията: http://skywealthloanfirm.wixsite.com/webworld

г-жа Мери Мейсън.

20 frankdavid 21:39, 12 ное 22

Имате ли нужда от заем, за да стартирате бизнес или да платите сметките си и ако отговорът ви е да, свържете се с: [email protected] WhatsApp +2347032909728


Оферта за заем

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама