„Продължаваме промяната“ обнадеждени след първите срещи за правителство

18:20, 16 ное 21 / Политика 25 1950 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Лидерите на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков и Асен Василев проведоха днес три срещи с бъдещите си коалиционни партньори – „Има такъв народ”, БСП и „Демократична България”.

След края им Петков определи проведените разговори като много конструктивни. „Обсъждахме процеса, в който ще влезем в преговорния период. Всяка една от партиите ще даде своите най-добри специалисти. Ще говорим общо, коалиционно“, каза той, цитиран от БГНЕС.

Целта е партиите да излязат с крайна програма и времеви срокове за изпълнение. „По този начин вярваме, че ще има едно конструктивно коалиционно споразумение с ясни посоки как да действаме“, добави той.

Като добра новина Петков определи, че всяка една от партиите осъзнава колко важно е да има правителство.

Янев: Безпринципните коалиции няма да бъдат простени

От своя страна съпредседателят на „Демократична България” в оставка Христо Иванов заяви, че този път всички са решени да има правителство. „Текат срещи, има нагласа да бъде изработено правителство. Обнадеждени сме, нямаме никакви съществени разлики с „Продължаваме промяната”, каза Иванов. Той обяви, че не са обсъждани никакви имена, освен за едно - Гешев, но не като член на кабинета.

Междувременно лидерът на БСП Корнелия Нинова също хвърли светлина върху преговорите. Тя също посочи, че с Кирил Петков и Асен Василев е обсъждано официално писмено коалиционно споразумение. По думите ѝ в следващите дни ще бъдат излъчени експерти по теми, които да участват в работни групи по сектори. „Общото, което ни събира е, че трябва да има работещ парламент, редовно правителство“, допълни Нинова в ефира на bTV и също обяви, че постове все още не са обсъждани. От думите ѝ стана ясно, че е оптимистично настроена за бъдеща коалиция.

След срещата лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов обяви, че ще подкрепи правителство на „Продължаваме промяната“, за да може парламентът да работи и хората да се успокоят.

Засега партията на бившите служебни министри отхвърля условията на „Възраждане“ за подкрепа на бъдещ кабинет. Водената от Костадин Костадинов формация заяви, че може да участва в преговори само при ангажимент за отмяна на всички ограничителни мерки, наложени заради Covid-заразата.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама