Инвеститорът няма да премахне строежа на Алепу

11:34, 17 ное 21 25 1403 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Инвеститорът на проекта „Алепу вилидж“ Стоян Василев, че ще съди България след решението на Върховния административен съд.

Вчера висшата съдебна инстанция потвърди решението на магистратите в Бургас за нищожността на разрешителното за строеж. Това значи, че издаденото от главния архитект на община Созопол разрешение за етапно строителство на курортен комплекс и укрепване на свлачище не дава право на „Алепу Вилидж АД“ да строи.

ВАС окончателно: Няма да се строи на Алепу

Според Стоян Василев решението на съда поставя под риск легитимността на много други действащи разрешителни за строеж в страната.

Василев изтъкна пред БНТ, че дори да бъде задължен, няма да събори обекта. По думите му, ако строежът бъде премахнат има опасност от екокатастрофа, защото свлачище би застрашило близката пречиствателна станция.

Изграждането на „Алепу вилидж“ провокира серия протести на граждани и природозащитници. Първоначално ваканционният комплекс имаше статут на подпорна стена за укрепване на свлачище, която вече е изградена. В последствие се оказа, че инвеститорът разполага с разрешително да построи ваканционен комплекс върху укрепителното съоръжение.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама