Антон Кутев подаде оставка като говорител на служебния кабинет

17:44, 17 ное 21 / Политика 25 2034 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Антон Кутев подаде оставка като говорител на служебния кабинет. Новината обяви самият той във Facebook.

„Във връзка с преднамерено предизвикани предизборни спекулации и воден от нежеланието си да въвличам служебното правителство в излишно напрежение ви уведомявам, че днес депозирах оставката си като говорител на правителството пред премиера Стефан Янев”, написа той.

Антон Кутев бе сред хората, които открито поискаха оставката на лидера на БСП Корнелия Нинова, след сериозния спад, който левицата регистрира на последните избори. Социалистите останаха с четвърти резултат и бяха надминати по гласове от ДПС. Вчера Нинова обяви, че подава оставка, но гарнирана с порция обвинения - срещу служебния кабинет, срещу вътрешната опозиция в партията. Тя спомена Кутев, като каза колко е изненадана, че оставката й се иска и от служебния кабинет в негово лице, и от инициативния комитет зад Радев. 

Корнелия Нинова подаде оставка

Кутев тогава отрече, като подчерта, че позицията е била негова лична, в качеството му на член на БСП, и не изразява тази на правителството, още по-малко на Румен Радев. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама