Кацаров не би участвал в редовен кабинет

10:09, 18 ное 21 / Политика 25 1553 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Поех огромна отговорност, всички упреци и критики. Аз не бих участвал в редовно правителство, нямам ангажимент към него. Смятам, че то в сферата на здравеопазването не просто трябва да се справи с една конкретна ситуация. За да има смисъл от него, то трябва да има визия за реформа. Нашата здравна система е в лошо състояние, заяви служебният министър Стойчо Кацаров.

Той сподели, че се е съгласил да стане служебен министър, за да подкрепи президента Румен Радев, за да покаже, че е на страната на хората, които искат страната да се промени и за да помогне на здравната система. Съгласил се е на втори мандат само по една причина - разгарът на новата епидемична вълна.

Няколко служебни министри готови да работят с Петков и Василев

Вчера Димитър Петров бе освободен от длъжността зам.-министър на здравеопазването, без да бъдат посочени мотивите за това. По тази тема Кацаров обясни, че решението за това е било на министър-председателя, като бе категоричен, че Стефан Янев не му дължи обяснение за това.

„Нямам проблем с водената от министерството политика. Аз съм благодарен на целия си екип, включително и на него. Нашият мандат свършва. Аз съм там още две-три седмици”, добави здравният министър в ефира на Нова телевизия.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама