Турция привика българския посланик в Анкара

18:19, 19 ное 21 / Избори 2в1 25 2133 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Посланикът на България в Турция Ангел Чолаков е бил извикан на спешна среща в Министерството на външните работи на Турция късно снощи за разговори. 

На срещата с посланик Чолаков турската страна е отхвърлила твърденията, че официални институции в страната се бъркат във вътрешните работи на България и пренасочват избирателите по време на българските избори. Това съобщи официалната телевизия на страната ТРТ, цитирана от БНР.

Полетяха домати към турското посолство

На срещата с българския посланик в Анкара турската страна е изложила позиция, в която привикването на турската посланичка в българското Външно министерство и „поставянето на дневен ред на неоснователни твърдения от страна на българските институции било посрещнато с неразбиране”. Било посочено, че Анкара очаква с гласуването в Турция да не се злоупотребява в българската вътрешна политика. На посланик Чолаков, е била връчена нота, съобщи още ТРТ.

Рашков: Турция се меси в изборите в България

Междувременно министърът на вътрешните работи у нас Бойко Рашков изтъкна, че не помни назад във времето българите да се интересуваме точно по този начин от изборния процес в Турция.

„Ситуацията в Турция оставя привкус на едно желание някой да се намеси във вътрешните работи на нашата страна“, каза Бойко Рашков по повод установените случаи на агитация в турски медии за определени кандидат-депутати и президент на изминалите избори.

„В множество избирателни секции в Турция са гласували по 1500 души. След като знаем, че една много голяма част от сънародниците ни там са позабравили български, възниква въпроса обективно възможно ли е да се случи такъв голям брой гласуване“, каза още той, цитиран от bTV. По думите му буди съмнение също ниската активност на симпатизантите на ДПС у нас и високата зад граница.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама