Джо Байдън временно предава властта на Камала Харис

17:42, 19 ное 21 / Свят 25 2350 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Президентът на Съединените щати Джо Байдън ще предаде властта на вицепрезидента Камала Харис за кратко време в петък, когато е под упойка за колоноскопия като част от редовен здравен преглед, съобщиха от Белия дом.

Джо Байдън е най-възрастният американски президент в историята на Щатите. Той ще отиде в медицинския център „Уолтър Рийд“ край Вашингтон рано в петък в навечерието на 79-ия си рожден ден.

От администрацията му определят посещението като „рутинен медицински преглед“. Това е първият такъв, откакто Байдън встъпи в длъжност като президент през януари.

По време на колоноскопията Байдън ще бъде под пълна упойка, каквато е досегашната практика. Тогава Камала Харис ще поеме властта, която включва контрол над въоръжените сили на Щатите и арсенала от ядрени оръжия.

По-рано през тази година от кабинета на Байдън заявиха, че всичката информация за здравословното му състояние ще бъдат оповестени публично.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама