Байдън помилва две пуйки по случай Деня на благодарността

18:35, 20 ное 21 / Свят 25 1624 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Американският президент Джо Байдън помилва две пуйки по случай Деня на благодарността и каза за двете мъжки бели птици, че са били избрани въз основа на техния „темперамент, външен вид, и, предполагам, ваксинационния им статус“, предаде „Асошиейтед прес“.

Вместо да бъдат приготвени в сос, тези две пуйки ще получат подсилваща доза“, пошегува са президентът.

Байдън бе във весело настроение, когато се появи пред служителите на Белия дом и техните семейства в Розовата градина, за да помилва пуйките от щата Индиана, които издаваха весели звуци по време на събитието. Байдън каза за двете птици, избегнали участта на милиони други пуйки в Деня на благодарността, че имената им - Фъстъчено масло и Желе, му напомнят за любимите му сандвичи, пише БТА.

Помилването идва на фона на успехи за Байдън - в понеделник той подписа инфраструктурния си план на стойност 1 трлн. долара, а Камарата на представителите прие плана му за засилване на социалната сигурност и борба с климатичните промени на стойност 1,75 трлн. долара.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама