Спор в БСП за датата на конгреса

19:59, 20 ное 21 / Политика 25 1473 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Важни решения, взети дестанционно, неприсъствено заседание на Националния съвет и нови трусове - така изглеждаше днешният 20 ноември за БСП. Стана ясно, че Корнелия Нинова ще управлява социалистите още два месеца, след като конгресът, който ще приеме оставката ѝ, беше насрочен за 22 януари. Тя ще представлява БСП на преговорите с ПП, ИТН и ДБ.

Националният съвет на БСП ми даде мандат за водене на преговори за съставяне на правителство. Ще положа всички усилия да има такова и то да вземе спешни антикризисни мерки. Националният съвет определи дата за провеждане на конгрес на партията на 22.01.2022 г. На него трябва да се приеме оставката ми и да се пристъпи към пряк избор на председател от всички членове на партията", написа Нинова във Facebook.

64 членове на Националния съвет обаче контраатакуваха. Те вече са събрали подписи за свикване на присъствено заседание на пленума и настояват то да е на 23.11.2021 г. На него те ще поискат конгресът да се изтегли по-рано и да се избере заместник-председател, който да управлява до конгреса вместо Нинова, както и Националният съвет да утвърди преговорния екип „на живо“. Към момента подписи все още се събират, съобщи bTV.

 

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама