Кой е най-безопасният начин за изграждане на защита срещу COVID-19?

08:34, 21 ное 21 25 2156 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Ваксинацията е най-безопасният начин за изграждане на защита срещу COVID-19. Протичането на болестта е различно по отношение на симптоми и тежест на заболяването: могат да се наблюдават безсимптомни, асимптоматични или тежки инфекции с пневмония и засягане на други органи. Тези инфекции могат да доведат до белодробна и мултиорганна недостатъчност, посочват от Министерството на здравеопазването.

Някои пациенти с COVID-19 не се възстановяват седмици и дори месеци след началото на заболяването и продължават да страдат от тежки общи симптоми –т.нар. „дълъг COVID“ (long-COVID).

Какви са дългосрочните последици от прекаран COVID-19?

Лицата, които са се заразили с COVID-19, могат да заразят своите приятели, колеги и членове на семейството, дори без да знаят това.

Ваксинацията срещу COVID-19 има значителен принос за ограничаване на пандемията! Ефективната и безопасна ваксинация ще позволи да се облекчат ограниченията за контакт. За да се случи това, голяма част от населението трябва да е развило имунитет срещу вируса. Ваксинацията може да допринесе за това в сравнително кратък времеви интервал, за да се осигури възможно най-голям ефект при ограничаване на пандемията и индивидуална защита на гражданите срещу тежко боледуване от COVID-19 .

Ваксинацията, в комбинация със спазването на дистанция, носенето на маска и проветряването – други важни мерки за намаляване разпространението на SARS-CoV-2 – ни предпазва в условията на пандемия.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама