Облачен понеделник

07:00, 22 ное 21 25 1456 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Днес от запад облачността ще се увеличава и до края на деня ще обхване по-голямата част от страната. Привечер на места в Западна България ще превали дъжд. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от юг-югозапад. Минималните температури ще са между 0° и 5°, максималните - между 13° и 18°.

Над Черноморието ще е предимно слънчево, но след обяд от запад облачността ще се увеличава. Ще духа до умерен югозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 14°-18°. Температурата на морската вода е около 13°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините от запад облачността ще се увеличава и привечер на места в масивите от Западна България ще превали дъжд, над 2000 м – дъжд и сняг. Ще духа умерен вятър от запад-югозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 11°, на 2000 метра - около 4°.    

Във вторник ще бъде облачно, с валежи от дъжд, на повече места в Източна България. Със северен вятър ще прониква студен въздух и дневните температури в Северна България ще се понижат значително, а в Южна ще са все още сравнително високи. В сряда температурите навсякъде ще се понижат. Вятърът ще се ориентира от изток. Над източната половина от страната облачността ще се разкъсва и намалява, а над западната ще се задържи значителна, на отделни места ще има и слаби валежи от дъжд, сочи прогнозата на НИМХ. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама