100% паралелно преброяване: Румен Радев печели изборите

21:10, 21 ное 21 / Избори 2в1 25 1805 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Данните от паралелното преброяване на социологическите агенции показват, че Румен Радев печели втори мандат на „Дондуков“ 2. Радев има преднина пред опонента си Анастас Герджиков с над 30%. Балотажът се проведе при рекордно ниска избирателна активност. 

„Алфа Рисърч“

Румен Радев печели 66.4% от гласовете на избирателите, показват данните на агенция „Алфа Рисърч“ при 100% паралелно преброяване на резултатите от втория тур на президентските избори. 

Анастас Герджиков печели 32.3% от вота.

1.3% не са подкрепили никого. Активността на президентските избори е 33.0% според прочуването, поръчано и платено от bTV. 

 

Графика: Topnovini.bg

Според данните от екзитпол-а на агенцията: мнозинството от хората зад „Продължаваме промяната“ са предпочели да гласуват за Румен Радев – 91%. 9% от тях са избрали Анастас Герджиков. 96% от социалистите също са избрали Румен Радев, а останалите 4% са разделени между опциите Анастас Герджиков и не подкрепям никого. 89% от избирателите на „Има такъв народ“ са гласували за Радев на втория тур. 9% са предпочели Герджиков, а 2% не са подкрепили никого. И гласувалите за „Демократична България“ са избрали Румен Радев – 70%. 22% са гласували за Анастас Герджиков, а 8% не са подкрепили никого.

89% от избирателите на ГЕРБ-СДС са гласували за Анастас Герджиков, 10% за Румен Радев, а 1% не са подкрепили никого. 63% от избирателите на ДПС са подкрепили Герджиков, 35% - Радев, а 2% не са подкрепили никого. 72% от избирателите на „Възраждане“ са подкрепили Радев, 21% - Герджиков, а 7% - никого.

„Тренд“

И данните на „Тренд“ от 100% паралелно преброяване показват, че Румен Радев печели втори президентски мандат.

Според проучването, оповестено от Нова телевизия, Радев получава 67.8% от гласовете на участвалите в балотажа. За Анастас Герджиков пък са гласували 31.9%. „Не подкрепям никого“ е бил предпочитаният вариант за 1.7 на сто от избирателите.

Графика: Topnovini.bg

Общо 31.6 на сто от имащите право на глас са го упражнили в деня на балотажа.

„Галъп“

Според „Галъп“ при 100% паралелно преброяване Румен Радев печели подкрепата на 66.4% от гласувалите. За опонента му – проф. Анастас Герджиков, вота си са дали 31.9% от избирателите.

Графика: Topnovini.bg

Избирателната активност според данни на агенцията, оповестени от БНТ, е била 31.6%.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама