Щабът на Радев празнува победата с хоро, а в родното му село със заря 

23:00, 21 ное 21 / Избори 2в1 25 1993 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Родното село на Румен Радев празнува. Празненствата в Славяново започнаха, след като стана ясно, че той спечели балотажа на президентските избор и ще прекара още 5 години на „Дондуков“ 2.

„Това е победа за Славяново и победа за България”, казаха хората от селото, които посрещнаха първите данни от екзитпол-а на социологическите агенции с химна, заря и хоро на площада.

„Ние знаехме, че той ще победи на балотажа”, споделят хората там. „Качествата, които го правят достоен за поста са смелостта, достойнството и честта”, коментираха още те пред Нова телевизия.

Майката на президента Станка Радева заяви пред медиите, че пожелава на сина си здраве и му предстои много работа. „Моят съвет винаги е бил той да бъде прям, открит и честен и той винаги го е правил досега. Той е рядко честен, рядко откровен и обръща внимание на всички хора. Не подминава никого. Така сме го възпитали от малък. Имам две деца и двете така са възпитани”, каза още тя.

Хоро се изви в щаба на Румен Радев

Междувременно в предизборния щаб Радев-Йотова в НДК се събраха членове на Инициативния комитет, които издигнаха президентската двойка за втори мандат. Радев пристигна там около 19:30 ч., придружаван от съпругата си Десислава Радева. Минути по-късно дойде и вицепрезидентът Илияна Йотова. Те бяха посрещнати с аплодисменти в предизборния щаб.

След което в залата се изви и Дунавско хоро. На него се хвана и съпругата му, която го поведе.

На този фон от Инициативния комитет на Радев скандираха „Победа“, пише bTV.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама