„Демократична България“ може и да няма министри в бъдещия кабинет

08:31, 22 ное 21 / Политика 25 1769 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

В „Демократична България” се обсъжда и вариант, при който политическото обединение да не предложи министри, а да участва само с парламентарна подкрепа за един бъдещ кабинет. Това заяви съпредседателят в оставка на „Зелено движение“ и „Демократична България“ Борислав Сандов в ефира на bTV.

По думите му коалицията трябва да отчете електоралната си тежест.

„На първо място е важно да се разберем за политиките. Без коалиционно споразумение няма да стане. Знаете, че имаме различия с някои от партиите. Парцелирането (на правителството) няма да подобри ситуацията“, каза Сандов.

Преговорите за правителство започват във вторник

Утре започват преговорите за съставяне на редовен кабинет с мандата на Продължаваме промяната. Те ще се проведат в експертен формат, като всяка от политическите сили  - „Продължаваме промяната“, БСП, „Има такъв народ и „Демократична България“, ще излъчи по трима експерти в общо 18 групи за обсъждане на секторни политики и изработване на управленска програма.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 2
1 Анонимен 09:24, 22 ное 21

Сандов, отивате у канала, както Боцето.

2 Петър 22:55, 22 ное 21

ДБ да са доволни, че имат някакви депутати, защото другият път и това няма на имат.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама