Кола се вряза в коледен парад в САЩ, има загинали и ранени

09:16, 22 ное 21 / Свят 25 1696 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Автомобил се вряза в коледен парад в американския град Уокешо, щата Уисконсин, предадоха „Асошиейтед прес“ и „Ройтерс“.

Ранени са над 20 души, включително деца. По думите на началника на полицията в града Дан Томсън има и загинали, но за момента техният брой не е обявен. А един човек е арестуван за инцидента, пише BBC. 

Ужасяващите сцени са били заснети от прякото излъчване на парада в интернет, както и от очевидци. На видеокадри, публикувани онлайн, се вижда как червен джип се врязва в парада, насочвайки се към над десетина души.

Друго видео показва как автомобилът блъска предпазните заграждения и се чуват изстрели, произведени от полицията. А жена е съобщила по телефона, че автомобилът е блъснал танцов състав от момичета на възраст между 9 и 15 години.

Полицията засега не е дала информация за възможен мотив. Според началника на полицията все още не е ясно дали случаят е свързан с тероризъм, пише bTV.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама