Ден на национален траур

07:30, 24 ное 21 25 1484 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Ден на национален траур е обявен днес в памет на загиналите при пожара в дома за възрастни хора в село Рояк и на жертвите на тежката катастрофа с автобус на магистрала „Струма“.

Преди два дни при пожар в дом за възрастни хора в село Рояк във варненската община Дългопол загинаха девет души. 48 възрастни са оцелели. Първоначалната версия е, че огънят е възникнал от късо съединение в бойлерното отделение на третия етаж, след което е обхванал покрива. Засега обаче разследващите не изключват и други възможни причини за инцидента. Случаят накара правителството да започне проверки в старческите домове от страната след трагедията.

През вчерашния ден 45 души, сред които и 12 деца, загинаха, след като пътнически автобус с македонска регистрация се запали на автомагистрала „Струма“. Повечето от жертвите са граждани на Северна Македония. Засега се работи по две версии - човешка грешка или техническа неизправност. Автобусната катастрофа е най-тежката в Европа за последното десетилетие.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама