Почина отец Ангел, предстоятел на църквата „Св. София“

10:31, 25 ное 21 25 1830 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Още една тъжна вест в този черен ден – отишъл си е отец Ангел. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова във Facebook.

Благостта, мъдростта и човечността му бяха част от тайнството на „Света София“, където той служеше. Мисията му беше да свързва хората с вярата и той с лекота приобщаваше и печелеше приятели. Истински духовен наставник на Софийската епархия и истински почтен и предан на призванието си човек“, пише още тя и му благодари за приятелството и насърченията.

От Софийската света митрополия съобщават, че отец Ангел е починал вечерта на 24 ноември. „По време на своето служение той се отличава с преданост и грижа за всички отговорности, които му се възлагат. Проповедник, писател, духовен отец, приятел и грижовен стопанин, блестящ оратор и богослов са нещата, които украсяват неговия живот и служение“, посочват те.

Поклон пред паметта му!

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама