Намерено е 45-ото тяло в изгорелия автобус

13:26, 26 ное 21 25 2036 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Намерено е още едно тяло в изгорелия автобус на магистрала „Струма“. То е на дете. Това съобщиха за bTV от следствието. Днес е извършен повторен оглед на превозното средство. С това жертвите на тежкия инцидент стават 45.

Вчера разследващите обявиха, че в рейса са открити 44 тела, а не както се твърдеше - 45. Един човек липсва и един от спасените, който свидетелства, твърдеше, че 8 души са оцелели. От Спешната помощ обаче бяха категорични, че до болница са закарали 7 пострадали.

От днес движението по АМ „Струма” се осъществява двупосочно в платното за София. Пътните знаци за отбивка или чешма при обхода за п.в. „Даскалово” и п.в. „Долня диканя” липсват. Маркировката в района продължава да е бледа, като се предполага, че именно това е причината водачът на катастрофиралия македонски автобус инстинктивно да е потърсил дясната осова линия, но да не я е видял, пише Нова телевизия.

Междувременно продължава разследването на трагедията. Прокурор и следовател заминават днес за Скопие, където на място ще вземат ДНК материал от близките на загиналите. Така по-бързо ще може да се извърши идентифицирането на жертвите. Ще бъдат поискани и документи, свързани с изгорелия автобус.

44 са жертвите на „Струма“, възможно е да има осми оцелял

Заедно с това разследването проверява свидетелските показания и се опитва да установи има ли осми оцелял пътник след огнения ад. Човешка грешка е водещата версия. На мястото на инцидента са констатирани лоша пътна маркировка, лоша сигнализация и лоша организация на движението. Събраните материали категорично отхвърлят версиите пожарът да е предизвикан от контрабанда на гориво или от терористичен акт. Автоекспертите продължават да анализират възможните причини за трагедията.

Автобусът е отнесъл знак, след като се удря в „острова” и мантинелата. Спирачен път има, имаше следи. За съжаление, траекторията, която е следвал автобусът, е била фатална. Захабената маркировка в дясната страна на платното е една от причините да се стигне до този инцидент с фатален край ”, смята автоекспертът Румен Дунев. Той посочи, че маркировката помага на водачите да знаят къде се намират на пътното платно.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама