След 18-часово издирване: Задържаха стрелеца от Сърница

17:30, 30 ное 21 25 1882 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Мащабната издирвателна акция в Хасковско след нападение с огнестрелно оръжие доведе до арест на стрелеца. След 18 часа издирване Бейсим Реджеб Салиф бе открит край кърджалийското село Черноочене. Той бе издирван за опит за убийство, след като стрелял по мъж и ранил жена с нож. 

По-късно стана ясно, че е нападнал с оръжие още един човек. Той обаче успял да подаде сигнал в полицията и това е довело до ареста му. Това стана ясно на брифинг на МВР и прокуратурата след акцията.

Главният секретар на МВР Петър Тодоров посочи, че мъжът е стрелял по полицаите, които снощи се опитали да го задържат след свадата. Днес отново оказал съпротива при ареста, като е получил наранявания и е в болница.

Повече от 150 полицаи от различни структури бяха ангажирани в издирването на 55-годишния Бейсим, който стреля по свой съсед вчера вечерта в хасковското село Сърница, а след това се укрил в гората.

Снощи около 18:40 ч. възникнал спор между стрелеца, който е с криминални регистрации и по-млад мъж. 55-годишният извадил незаконната си самоделна пушка и стрелял. При инцидента е ранил съпругата на човека, с когото Бейсим имал спор. След това нападателят избягал в близката гора. Преди залавянето се появи информация, че беглецът се е барикадирал в къща, но от полицията отрекоха това да е така. 

Началникът на хасковската полиция старши комисар Венцислав Кирчев обясни, че скандалът между двамата мъже е избухнал заради животни, преминаващи през имота на единия от жителите на селото.

Братът на Бейсим - Юсеин Салиф, разказа пред журналисти версията на Бейсим – че е бил нападнат от фермерско семейство, с което е имал спор заради използван за пасище имот. Избягал, защото се чувствал застрашен, предаде bTV. Полицията започна претърсване на колата и имота на беглеца.

В ход са и експертизи, които да покажат дали самоделната пушка, използвана от Салим вчера, е могла да нанесе фатални поражения. Това ще се отрази на окончателното обвинение срещу криминално проявения мъж.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама