Рони Ромеро: За мен е отговорност и чест, че ще представя България на Евровизия

15:00, 01 дек 21 / Култура 25 3587 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

За поредна година България ще се яви на песенния конкурс Евровизия, а този път страната ни ще има наистина атрактивен представител – българската рок група Intelligent Music Project, която ще бъде водена от един от най-популярните рок изпълнители в света в момента – вокалиста на „Рейнбоу“ Рони Ромеро. Новината бе обявена миналата седмица от генералния директор на БНТ Емил Кошлуков и създателя и продуцент на Intelligent Music Project д-р Милен Врабевски. Именно д-р Врабевски е и автор на песента и текста на „Intention”, която за пръв път ще бъде изсвирена на живо на предстоящото турне на групата през декември.

И тази година представянето на България на Евровизия ще се случи под формата на публично-частно партньорство.

За да даде повече информация за предстоящите концерти на групата, както и да ни разкаже за емоциите около обявяването на българския участник на Евровизия, разговaряхме с острието на Intelligent Music Project Рони Ромеро.

Световна рок звезда и „Intelligent Music Project“ ни представят на „Евровизия“

Рони, как реагираха приятелите ти и феновете ти по света след новината, че ще представяш България на Евровизия заедно с Intelligent Music Project?

След като обявихме новината, получих наистина много съобщения и от фенове, и от приятели. Почувствах наистина много подкрепа и любов от всички. Мисля, че това предизвикателство, в което се впускаме с групата, е голяма гордост за всички наши почитатели. С Intelligent Music Project работим заедно вече 3 години, записали сме 3 съвместни албума, заснехме доста видеоклипове, направихме страхотни концерти и през цялото това време хората се убеждаваха, че между нас в групата има наистина голяма химия. Приемам това, че ще представя България на Евровизия заедно с останалите момчета като огромна отговорност и чест. Правим го в името на всички български фенове на хубавата музика.


Снимка: Орлин Николов

Имаше ли съмнения дали да приемеш това предизвикателство?

Не, разбира се. На първо място гледам конкурса всяка година. А и аз съм част от Intelligent Music Project, част съм от всеки концерт и всяко изпълнение на групата. Всички момчета от бандата са ми приятели и не мога да пропусна да преживея емоциите около Евровизия заедно с тях. Вярвам в успеха ни, защото и групата, и Милен го заслужават.

Кога ще е готова песента?

И песента, и видеото към нея са почти готови. Световната премиера ще се състои тази неделя в ефира на Българската национална телевизия. За повече информация следете социалните мрежи на Intelligent Music Project.

Разкрий ни повече за песента и видеото – какво ще видят и чуят феновете?

Песента е много динамична, от една страна звучи различно от останалите песни на Милен и Intelligent Music Project, но от друга запазва неподражаемия стил на групата. Както и при всичките ни останали песни обаче, и тук най-важното е посланието. „Intention“ („Намерение“) поставя въпроса за личната вътрешна борба на всеки един от нас с остарелите модели за вяра и поведение, които ни дърпат назад. Намирането на правилния път, обаче, е битка, дори война със самите себе си. За победа на доброто е нужно сериозно намерение. Видеото напълно кореспондира с това послание – изпълнено е със символика, която обаче не пречи да отговаря напълно на стандартите на едно динамично рок видео. Негов режисьор е Васил Стефанов. И аз също нямам търпение да го видя.

Ще имате няколко концерта с Intelligent Music Project през декември. Кои са датите?

На 9-ти декември сме в Плевен, на 13-декември във Велико Търново, 15-ти декември в Русе и на 17-ти декември в Стара Загора. Ще бъде много вълнуващо, тъй като в някои от тези градове групата ще свири за пръв път.


Снимка: Орлин Николов

Защо хората трябва да посетят концерта ви?

Защото искаме да споделим с тях музиката и позитивните си послания, защото винаги се забавляваме много на сцената и предаваме това и на публиката. А не на последно място и защото за пръв път в тези градове ще изсвирим на живо песента, с която ще се представим на Евровизия. Нямаме търпение да видим реакциите на хората.

Какво да очакваме от Intelligent Music Project догодина?

Следващата година ще е много интересна. Надявам се, че през март ще имаме възможност да направим няколко концерта в Европа, за да представим песента и там. През май са финалите на Евровизия, а веднага след това ще пуснем и седмия албум на Intelligent Music Project, в който за пръв път имам възможност да съм съавтор на някои от песните. Страхотна новина е, че в този албум се завръща и легендарният Саймън Филипс, който освен барабанист в него, е и музикален копродуцент заедно с Милен Врабевски и Иво Стефанов. Разбира се, ще последват концерти в България и Европа. Надяваме се, че обстановката ще го позволи!

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама