Любомир Каримански: Да спрем да се оправдаваме и да действаме

11:00, 03 дек 21 / Политика 25 1684 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

„Има такъв народ ще направи всичко възможно да бъде съставено правителство и парламентът да работи през целия си мандат. Това заяви Любомир Каримански в речта си от трибуната в Народното събрание.

Първият звънец удари: Новите депутати полoжиха клетва

Той очерта три основни принципа, според които по думите му „човешкият живот процъфтява“. „Първият принцип се основава на това, че повечето хора са естествено различни и разнообразни. Ние трябва да намираме пътя един към друг и да се радваме на различията и богатството, което носят душите и интелекта ни. Точно в тази зала, в която се гласуват законите с мисъл за бъдещето, бих искал да покажем сговор, пристойно поведение и трудолюбие, подобаващо на високия морал и почтеност на народния представител“, каза Каримански.

По думите му вторият принцип е любознателността, а съчетанието на знание и морални ценности могат да достигнат „така желания стремеж към минимизиране на корупцията и вдигане на нови порядки, носещи истинската свобода на хората в България“.

Третият принцип е свързан с развитието на творческото начало у всеки един от нас. Нека впрегнем цялата си креативност и съзидателна мощ и предложим на обществото истинска и осезаема промяна, свързана с високи нравствени критерии и стандарти, независимо от политическата окраска“, призова Каримански.

Той отбеляза, че е настъпил моментът, в който „хората с пристойно поведение, почтеност, знания, умения и опит е необходимо да обединят усилия и да запретнат ръкави в решаването на животрептящите, неотложни проблеми от ежедневието на хората, пренебрегвайки и укротявайки егото си“. „Необходимо е да спрем да се оправдаваме, а да действаме“, каза още депутатът от „Има такъв народ“.

„Има такъв народ“ ще се стремим да следваме трите принципа за процъфтяване на човешкия живот и хората в България да бъдат спокойни“, завърши Любомир Каримански, цитиран от bTV. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама