Христо Иванов: В края на годината се появи надежда

11:15, 03 дек 21 / Политика 25 1733 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

България е другото име на надеждата. В края на година, изпълнена с турболенции, кризи, предизвикателства и обрати, стигнахме до момент, в който можем да говорим за надеждата. Тя ще е добро начало на работата на този парламент. Това каза от трибуната на Народното събрание Христо Иванов от „Демократична България“.

Според него в момента има огромни основания за надежда, заради промените, които се случват, и възможностите, които се откриват пред страната. За Иванов България има възможност да се възстанови, като избере нови пътища и нови модели. „Нашата цел трябва да се съкрати силно онзи път, който винаги ни е отделял от най-развитите общества“, допълни той.

Първият звънец удари: Новите депутати полoжиха клетва

„Нужен е фискален разум и сдържаност“

Христо Иванов каза, че депутатите от „Демократична България“ ще работят за съставяне на демократично мнозинство, което да отвори вратата към надеждата. Той призова бъдещата власт да прояви фискален разум и сдържаност.

„Конкретните ни приоритети са съдебната реформа и това, което чувам от другите партии, ми дават надежда, че в България ще има не просто закон на хартия, а правосъдие, на което всеки български гражданин може да се опре и да е сигурен. Имам надежда, че този път ще успеем да направим това - Конституционна реформа, засягаща прокуратурата и Висшия съдебен съвет“, каза още Христо Иванов.

Като друг приоритет на формацията той посочи въвеждането на електронно управление, което са трансформира работата на държавната администрация, за да се намали административното бреме за граждани и бизнес. Христо Иванов призова да се инвестира в наука, образование и култура, които биха могли да ребрандират страната.

„Няма да бъда министър“

Той призова да се направи програма за овладяване на пандемията. „Ще дадем своят принос за съставяне на правителство. Как точно, ще стане ясно по време на преговорите. Тук е моментът да посоча, че при тях е нужно да се правят крачки встрани, дори назад. Аз заявявам, че няма да бъда министър. Добре е да дадем път на нещо ново“, каза Христо Иванов, цитиран от „Дневник“.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 2
1 Асен 19:43, 03 дек 21

Надеждата на всички е, че ДБ са далече от вземането на решения, каквито те са показали, че не умеят.

2 Бла Бла 13:42, 06 дек 21

Ако ДБ са надеждата, по-добре това правителство да се разпада от сега хахахах

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама