ГЕРБ може и да подкрепи Кирил Петков за премиер

12:59, 04 дек 21 / Политика 25 1580 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Депутатът от ГЕРБ Радомир Чолаков не изключи възможността формацията му да подкрепи кандидатурата на Кирил Петков за премиер при гласуването в пленарната зала.

По думите му от ГЕРБ, както всички, искат да има правителство, защото е време за това„Време е да се поеме отговорност. Допускам, че може да гласуваме с „въздържал се”, не изключвам обаче и да го подкрепим. Ние ще бъдем конструктивна опозиция и не искаме да сме мрачни критикари”, заяви Чолаков в ефира на Нова телевизия.

В петък групата на ГЕРБ се въздържа при избора на Никола Минчев от Продължаваме промяната председател на парламента. Ние се въздържахме в подкрепата на Никола Минчев за председател на Народното събрание, защото беше принципна позиция на групата. Който и да беше предложен, ние щяхме да се въздържим. Това е избор на мнозинството и не е наша работа да казваме кой да бъде председател, обясни Чолаков от ГЕРБ. По думите му задачата на Минчев няма да е лесна и добави, че от ГЕРБ биха му помагали.

Той коменитра, че би искал новата власт да има „дълъг живот”, за да може да реализира намеренията си. „Те всъщност имат добри намерения и интересни виждания”, допълни депутатът.

На въпрос дали от ГЕРБ биха подкрепили „Продължаваме Промяната” за конституционни промени с цел сваляне на главния прокурор Чолаков обясни: „Конституцията беше променяна шест пъти, мисля четири заради съдебната система. И четири пъти беше направена грешка. Аз принципно съм против тези резки промени в Конституцията”.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

 

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 12:12, 05 дек 21

Пак си правят тънката с ръка да отърват кожата но този път не само истината

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама