Лили Иванова: Винаги съм готова да посрещна и най-лошото

10:43, 05 дек 21 / Култура 25 1725 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Пандемията е времето, в което примата на българската музика Лили Иванова отсъства най-дълго от сцената. Това разказа самата тя в първото интервю, което дава от 3 години насам, пред Георги Любенов по БНТ.

„Не съм отсъствала толкова дълго от сцената, не ми беше никак приятно.Не съм отчаяна в никакъв случай, но светът е различен и ние трябва да сме готови да посрещнем всяко предизвикателство. Тези две години ми се сториха най-големият кошмар, защото ме разделиха с моето щастие - публиката. Аз съм щастлива, че имам точно тази публика“, каза Лили Иванова и благодари на своята публика от сърце.

Тя коментира, че за тези 2 години е успяла да отдели житото от плявата. „Тези две години ми дадоха ми възможност да преценя моето обкръжение - хората, с които работя, познавам, да си дам отговор за някои неща, които аз не знаех и които ме разочароваха. Но, както виждате, аз игнорирам абсолютно всичко. Има винаги пъклени планове, пъклени идеи, това ми е в главата, затова и трудно заспивам. На сутринта, като се събудим, животът е по-различен и реалността е много различна“.

Примата на българската музика сподели, че винаги е готова да посрещна и най-лошото. „Това съм го възпитала у себе си и не правя трагедии. По-добре човек да е подготвен да внимава какво ще му донесе утрешния ден, а не да съгради пясъчни кули. Аз никога не градя пясъчни кули“.

По думите ѝ омразата я калява. „Аз се отнасям към всички тези неща с презрение. Кои са тези, които си позволяват да ме упрекват, да ме критикуват много остро, след като не ме познават. Те си мислят, че ме познават, но не е така. Аз съм коренно различна от техните представи за мен. Не съм най-великата, най-красивата, най-умната, но аз имам качества, за които те не знаят...Аз изливам душата и всичко, което имам у себе си, за моята публика и тя е тази, която трябва да говори. Не бих си позволила да правя дисекция на себе си - публиката е тази, която трябва да каже как й действам", каза още Лили Иванова.

Дисциплината за мен е закон, допълни голямата певица, но добави, че е и емоционална и това понякога ѝ пречи.
 
Примата на българската музика се подготвя за трите големи концерта в зала 1 на НДК - на 14, 15 и 16 декември. Само Господ може да каже кой до кога ще пее. Крайното време го решава Бог и певицата. Смятам, че с това, че продължавам концертите си и да пея, на никого не преча", обясни Лили Иванова.

Иска ми се да има повече обич и любов между хората, защото напоследък те липсват. Има озлобление, лошотия. Да пожелая на всички здрава, щастлива и прекрасна следваща година!", каза тя на финала.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама