Седмицата започва със силен вятър

07:00, 06 дек 21 25 1355 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Седмицата започва със силен вятър. Предупреждение за опасно време е в сила за 11 области в страната. Жълт код за силен вятър е обявен за областите Габрово, Велико Търново, Търговище, Разград, Шумен, Добрич, Варна, Бургас, Ямбол, Хасково и Кърджали. Очаква се поривите на вятъра да достигнат до 18-22 m/s.

Над страната ще преобладава облачно, в равнините и мъгливо време. Временни разкъсвания на облачността ще има през деня над източната половина от страната. В западните и южните райони ще превалява слаб дъжд.

Максималните температури ще са между 11° и 16°.
 
Над Черноморието облачността ще е значителна, но само на изолирани места в южните райони ще превали слаб дъжд. Ще духа умерен югозападен вятър. Максимални температура на въздуха: 15°-17°. Температурата на морската вода е 11°-13°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, според прогнозата на НИМХ.
 
Над планините ще преобладава облачно и мъгливо време. Слаби превалявания ще има на места в масивите от Западна България и Родопите. Ще духа силен, по билата временно бурен югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 7°, на 2000 метра - около 2°.

Привечер и през нощта срещу вторник валежите ще се активизират.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама