Великобритания въвежда задължителен тест и за ваксинирани

15:17, 06 дек 21 25 1436 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Във връзка с разпространението на новия вариант на коронавируса Омикрон Великобритания обяви нови ограничения за пътуващите до страната граждани.

По информация на посолството ни в Лондон от 4:00 часа сутринта във вторник, 7 декември 2021 г., всички, които влизат в страната от държави и територии, които не са в червения списък (включително България), трябва да представят доказателство за отрицателен PCR или антигенен тест, направен не по-рано от 48 часа преди заминаване. Новите изисквания се отнасят и за ваксинирани пътници, както и за деца на възраст над 12 години, съобщиха от МВнР.

От авиокомпаниите ще се изисква да проверяват документите за направен тест преди излитане, както и за попълнен формуляр за локация на пътници.

Припомняме, че гражданите, пътуващи до Великобритания от страни, които са извън червения списък, каквато към момента е и България, следва да изпълнят и следните изисквания:

- пътниците със завършен ваксинационен цикъл най-малко 14 дни преди пътуването трябва да резервират и заплатят PCR тест за COVID-19, който да направят до втория ден след пристигането си и да се самоизолират до получаването на негативен резултат;

- неваксинираните пътници трябва да резервират и заплатят PCR тестове за втория ден и осмия ден от пристигането си. Необходимо е те да останат под карантина за 10 дни у дома или на друго място, където са отседнали.


***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама