Окончателно: България остана извън отборния тенис турнир ATP Cup

09:37, 07 дек 21 / Спорт 25 1576 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

България няма да участва в третото издание на отборния тенис турнир ATP Cup, който ще се проведе от 1 до 9 януари 2022 година в Сидни. Страната ни, водена от Григор Димитров, остана резерва. Така няма да запишем второ участие в състезанието.

В 16-те състава личат имената на 18 от топ 20 на световната ранглиста. 

Страната ни бе трета резерва, а в надпреварата играят 16-те най-добри състава. България участва в дебютното издание в началото на 2020 г. Тогава тимът ни, начело с Григор Димитров, записа две победи и една загуба и малко не достигна за излизане от групата. Тогава за тима ни играха Димитров, Димитър Кузманов, Александър Лазаров, Александър Донски и Адриан Андреев, припомня bTV.

В група А Новак Джокович предвожда Сърбия, която спечели първото издание на турнира. Останалите тимове са Норвегия, Чили и Испания.

В група В Русия ще защитава титлата си от тази година. В състава е №2 в света Даниил Медведев и №5 Андрей Рубльов. Останалите тимове тук са домакините от Австралия, Италия и Австрия.

Германия е с шампиона от финалите на АТР Александър Зверев. В група С са и Канада, Великобритания и Съединените щати.

В група D водач е Гърция със Стефанос Циципас. Тук са още отборите на Полша, Аржентина и Грузия.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама