Арестуваният за „Хемус“ бил футболен съдия?

15:12, 08 дек 21 25 1653 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Вчера ГДБОП задържа участник в измамната схема около ремонта на магистрала „Хемус“, обвинен в пране на пари - 53 млн. лв., изтеглени от банка и пренасяни в „сакове и чували“. По информация на сайта bird.bg това е футболният съдия и бивш служител на НАП Борислав Колев. В момента е в ареста с прокурорска мярка от 72 часа. Името му се свързва и с кмета на Симитли Апостол Апостолов.

Днес от БФС прекратиха съдийските му права, както и тези на брат му Иво Колев - международен асистент съдия, до приключване на разследването. За Иво Колев се твърди, че е работил към строителна фирма, отговаряща за въпросния участък от „Хемус“.

Арестуваният за „Хемус“ бил футболен съдия?

По-рано от МВР описаха Борислав Колев като „обикновен човек“, на когото всички подставени лица от схемата за ремонта на „Хемус“ предавали парите, изтеглени преди това в брой от банка и пренасяни в „сакове и чували“. Според разследващите милионите са давани първоначално на „Автомагистрали“, откъдето са избрани няколко строителни фирми, на които сумите били преведени авансово. После парите били прехвърляни на кухи фирми и теглени в кеш.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама