Температурите се покачват

07:00, 10 дек 21 25 1298 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

И днес времето ще е дъждовно. От запад на изток ще превали дъжд, в планините - сняг. В Източна България ще духа умерен юг-югозападен вятър. Около и след обяд за кратко ще се усилва. Повишението на температурите ще продължи и максималните ще са между 6° и 11°, в източната половина от страната до 14°-16°.

Над Черноморието облачността ще е значителна, след обяд ще има превалявания от дъжд. Ще духа  умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са 13°-16°. Температурата на морската вода е 11°-13°. Вълнението на морето ще бъде 2-3, по северното крайбрежие до 4 бала.

Над планините ще преобладава облачно време. Ще има валежи от сняг, под 1700 – от дъжд. Ще духа силен  и бурен югозападен вятър и с него температурите още ще се повишат. Максималната на 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра - около минус 1°.   

През нощта срещу събота валежите временно ще спрат. В събота още сутринта от югозапад отново ще завали. До края на деня валежите ще обхванат и североизточните райони. В западната половина от страната минималните температури ще са между минус 1° и 4°, максималните - между 4° и 9°. В източната, където вятърът ще се задържи умерен с южна компонента, ще са все още сравнително високи, около и над 10°. През нощта срещу неделя валежите ще продължат, значителни по количество ще са в Западна и Южна България. В неделя още сутринта с ориентиране на вятъра от северозапад ще прониква студен въздух. В Западния Предбалкан и котловинните полета в Западна България дъждът ще премине в сняг. Валежите ще отслабнат, и в много райони ще спрат. В Източна България през по-голямата част от деня ще се остане топло за първата половина от декември, сочи прогнозата на НИМХ. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама