„Все едно е имало война“: Над 70 жертви на торнада в САЩ

09:15, 12 дек 21 / Свят 25 2144 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Мощни бури, съпътствани с торнадо, връхлетяха централната част на САЩ и предизвикаха катастрофални последици. Жертвите са над 70, съобщи БТА. Българските власти нямат данни за пострадали сънародници.

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че поредицата от торнада в централните части на САЩ е невъобразима трагедия, предаде „Франс прес“. В Тwitter той добави, че работи с губернаторите на засегнатите щати, за да им бъде осигурено всичко необходимо за издирването на евентуални оцелели.

Кадри и видеозаписи от местата, поразени от торнадата и качени в социалните мрежи, показват срутени къщи, преобърнати и запокитени коли, изтръгнати дървета, улици, осеяни с керемиди.

Само в Кентъки изравнена със земята беше част от град Мейфийлд, в който живеят 10 000 души. Там цели райони са разрушени, а очевидци разказват, че все едно е имало война. Губернаторът на Кентъки пък съобщи, че покривът на фабрика за свещи е рухнал в Мейфийлд и много хора вероятно са били затрупани отдолу.

В щата Илинойс в Едуардсвил е рухнала част от покрива на склад на Амазон по време на разразилата се там стихия. В склада е имало служители на нощна смяна, за да обработват поръчки за празниците в края на годината. Говори се за няколко загинали. Губернаторът на щата Джей Би Прицкър каза, че отправя молитви за жителите на Едуардсвил. А говорителят на „Амазон“ Ричард Роча заяви, че сигурността на работниците е абсолютен приоритет за компанията и сега тя оценява ситуацията със склада, пише „Дневник“.

В Арканзас един човек загина, а 20 бяха затрупани под рухнала сграда в резултат на разразилата се там стихия. Спасителни екипи обаче успяха да извадят затрупаните. На друго място буря отне живота на още един човек в щата.

В Тенеси най-малко двама души загинаха в резултат на лошото време. Поредица от торнада имаше и в щата Мисури.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама